Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ


Σύμφωνα με τον Θ. Πάγκαλο καταργείται η ΚΕΔ και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στη νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας. Στην ίδια γραμματεία μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της ΕΤΑ, που επίσης βάζει λουκέτο, ενώ ο ΟΔΔΥ κλείνει επίσης και μεταφέρεται στο υπουργείο Οικονομικών. Εσωτερικές συγχωνεύσεις αναμένεται να γίνουν και στην ΕΡΤ, παρ' ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διέψευσε την κατάργηση κάποιου καναλιού. Προανήγγειλε, πάντως, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της. Επίσης, αναμένεται να συγχωνευθούν οι: ΟΣΚ - ΔΕΠΑΝΟΜ - Θέμις Κατασκευαστική, ενώ διακόπτεται και η λειτουργία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και μεταφέρονται οι αρμοδιότητές του σε υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.
Μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας για τις συγχωνεύσεις διυπουργικής επιτροπής, ο Θ. Πάγκαλος ανακοίνωσε την κατάργηση ή συγχώνευση 75 μεγάλων φορέων του Δημοσίου, στους οποίους δίνεται το 80% των επιχορηγήσεων από τον τακτικό προϋπολογισμό και δεν ανήκουν στις ΔΕΚΟ.
Παρ' ότι ο κ. Πάγκαλος δεν έδωσε στη δημοσιότητα όλους τους υπό κατάργηση - συγχώνευση οργανισμούς, παρά έναν ενδεικτικό μόνον κατάλογο, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για οργανισμούς και υπουργεία που... δεν απάντησαν καθόλου στην πρόσκλησή του να παράσχουν πληροφορίες στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
“Τα περισσότερα υπουργεία είπαν ότι δεν γνωρίζουν τέτοιους φορείς, ότι θέλουν να μελετήσουν το θέμα, ότι δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος, ενώ αναφερόμενος σε δημόσιους οργανισμούς που δεν απάντησαν στις επιστολές του (απάντησαν μόλις 66 από τους... 122) “απείλησε” ότι “όσοι δεν απαντήσουν στη νέα μου επιστολή, με καταληκτική ημερομηνία τη 10η Ιουνίου, θα εισηγηθώ να καταργηθούν γιατί θα συμπεράνω ότι δεν υπάρχουν”.
Συζητείται η συγχώνευση του ΕΘΙΑΓΕ - ΟΠΕΓΕΠ - Δήμητρας, παρότι ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον κ. Σκανδαλίδη ότι “δεν ασχολήθηκε” με τις παροτρύνσεις του ίδιου να αξιολογήσει τους φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τέλος, διακόπτεται και η λειτουργία του ΙΓΜΕ και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται σε υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Όσον αφορά τους 7.000 δημοσίους υπαλλήλους που απασχολούνται στους 75 οργανισμούς, ο κ. Πάγκαλος επισήμανε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι “δεν πρόκειται να απολυθούν, αλλά θα αξιολογηθούν μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ”.
Ωστόσο αξίζει να υπενθυμιστεί ότι πρόσφατα θέμα απολύσεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου είχε ανοίξει ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, ενώ και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, είχε πει ορθά - κοφτά στο συνέδριο του Economist ότι “όταν καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί, θα υπάρξουν και απολύσεις...”.
Zougla.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution