Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

"Φέρτε ελικόπτερο πάνω απ'το ΚΑΠΗ,να έρθει να πάρει τον Πεταλωτή!"


Την οµιλία του κ. Πεταλωτή κάλυπταν τα συνθήµατα των διαδηλωτών, που έφθασαν τουλάχιστον τους 900.

Τα περισσότερα από αυτά ήταν και υβριστικά: «Φέρτε ελικόπτερο πάνω απ’ το ΚΑΠΗ, να έρθει να πάρει τον Πεταλωτή». «Δεν τα φάγαµε µαζί, π…δες πολιτικοί». «Ψωµί - παιδεία - ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73».
Σφοδρή αντιπαράθεση ανάµεσα στοΠΑΣΟΚ καιστον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ο προπηλακισµός του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή από «Αγανακτισµένους» στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης προχθές το βράδυ.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αργυρούπολη κατήγγειλαν ότι συγκεκριµένοι δηµοτικοί σύµβουλοι (έδιναν µάλιστα και ονόµατα) που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στα επεισόδια εις βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ ανέφεραν επιπλέον ότι ο δήµα ρχος της Αργυρούπολης - Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης βρέθηκε στο ΚΑΠΗ ελάχιστα λεπτά µετά την αποχώρηση του κ. Πεταλωτή και επιδοκίµασε τα όσα είχαν προηγηθεί. Από την πλευρά του δηµάρχου πάντως, υποστηριζόταν ότι πράγµατι πήγε στο ΚΑΠΗ για να διαπιστώσει αν είχαν προκληθεί καταστροφές, όπως τον είχαν πληροφορήσει.

Ο κ. Πεταλωτής κατά την οµιλία του κατήγγειλε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων µε στόχο τον ίδιον, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε µε ανακοίνωση: «Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποτελεί είδηση». Το ΠΑΣΟΚ µε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου έκανε λόγο για «απαράδεκτη προσπάθεια, ορισµένοι να χειραγωγήσουν για δικά τους µικροκοµµατικά οφέλη τις συγκεντρώσεις των πολιτών». Η αντιπαράθεση συνεχίσθηκε ακόµη και στο facebook, όπου για παράδειγµα ο ευρωβουλευτής ∆. Παπαδηµούλης υποστήριξε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δύναµη να κινητοποιεί σε τοπικό επίπεδο τόσα άτοµα, τότε θα ήταν κυβέρνηση.

Η επίθεση στον κ. Πεταλωτή, που εκδηλώθηκε λίγες ώρες µετά τα επεισόδια µε «Αγανακτισµένους» στην Κέρκυρα, είχε οργανωθεί διαδικτυακά:

σε ιστολόγια γινόταν «προσκλητήριο “Αγανακτισµένων”» προκειµένου, «να “γνωρίσουν” από κοντά και να “συγχαρούν” τον κυβερνητικό εκπρόσωπο». Αρχικά, έξω από το κτίριο του Α’ ΚΑΠΗ είχαν συγκεντρωθεί 60-70 άτοµα µε άγριες διαθέσεις, οι οποίες εκδηλώθηκαν µε πέτρες, γιαούρτια, αυγά και καφέδες που εκσφενδονίστηκαν εναντίον του κ. Πεταλωτή και όσων είχαν πάει για να παρακολουθήσουν την κοµµατική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Μέσα σε χρόνο - ρεκόρ η οδός Αλεξιουπόλεως κατακλύσθηκε από «Αγανακτισµένους», ενώ ισχυρές αστυνοµικές δυνάµεις παρατάχθηκαν µπροστά από το κτίριο.

ΜΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ. Ο κ. Πεταλωτής, διατηρώντας την ψυχραιµία του και επιµένοντας ότι δεν ήταν εγκλωβισµένος, άρχισε την οµιλία του. Ταυτόχρονα από τον δρόµο εκδηλώθηκε καταιγισµός από απανωτά πράσινα λέιζερ που στόχευε το πρόσωπό του. Κοµµατικά στελέχη επιχείρησαν µάταια να τον προστατεύσουν, σηκώνοντας µεγάλα µαξιλάρια για να καλύψουν τα τζάµια από τις αλλεπάλληλες ριπές, αλλά τελικά δίχως αποτέλεσµα.
ΤΑ ΝΕΑ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution