Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Και η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου στην λίστα Λαγκάρντ

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου θα καλέσει για έλεγχο η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, όπως αποφάσισε μετά από επιστολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη.
Και αυτό γιατί όπως προέκυψε από έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, στην γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνεται η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.
Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, έστειλε επιστολή στη Βουλή με την οποία ενημερώνει την αρμόδια Επιτροπή για τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών προσώπων, ότι στη λίστα περιλαμβάνεται το όνομα της κ. Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην υπουργού Γ. Παπαντωνίου.
Παράλληλα, στην επιστολή επισυνάπτει και στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της λίστας.
Η ανακοίνωση της επιτροπής της Βουλής έχει ως εξής:
"Ανακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι όπως διαπιστώνεται από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και επισυνάπτει στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.
Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει".
Σημειώνεται ότι στις 27 Οκτωβρίου, το περιοδικό HOTDOC αποκάλυψε τα 2.059 των Ελλήνων με καταθέσεις στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, και στον αριθμό 919 της λίστας εμφανιζόταν το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.
-->

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution