Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Εurogroup: Εγκρίθηκε η διετής επιμήκυνση...Θα αργήσει η δόση!

Το σημερινό Εurogroup θα αποτιμήσει τα μέτρα που αποφάσισε και ψήφισε επίσημα πλέον η Ελλάδα και τη συμφωνία με την τρόικα στη πολιτική που απαιτείται για να μπει το πρόγραμμα ξανά σε εφαρμογή.

Μάλιστα οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης εργάζονται μέ βάση την διετή επιμήκυνση που έχει προτείνει η τρόικα και αναμένεται τις επόμενες ημέρες τα τεχνικά κλιμάκια να εργαστούν πάνω σε αυτό το σχέδιο προκειμένου να υπάρξει τελική απάντηση για το πόσο θα στοιχίσει το νέο πρόγραμμα αλλά και με ποιους πόρους θα καλυφθεί η επιμήκυνση.

Λαγκάρντ: «Οι πιστωτές να πράξουν τα δέοντα»

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Πήγες του Συμβουλίου μιλάνε για δύο εβδομάδες συζητήσεων πριν το ζήτημα εξεταστεί και πάλι στο επίπεδο των υπουργών, το πιθανότερο στις 3 Δεκεμβρίου. Όταν θα επιτευχθεί μια συμφωνία, τα κοινοβούλια 7 εταίρων και οι κυβερνήσεις των υπολοίπων 9 θα διαβουλευτούν για να την εγκρίνουν.

Ρεν: Η Ελλάδα κοντά στην εκταμίευση της δόσης

Ως τότε θα ληφθεί μέριμνα για να αποφευχθεί μια χρεοκοπία της Ελλάδας λόγω των λήξεων τριμήνων γραμματίων. Οι Βρυξέλλες και οι εταίροι ξέρουν ποιες είναι οι ανάγκες για το μήνα Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Μέρκελ: Ικανοποίηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού
Ως τώρα διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι κάποιος εκ των εταίρων προεξοφλεί τις συζητήσεις και την κατάληξή τους. Ακόμη δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για οποιαδήποτε ημερομηνία.

Στην ατζέντα της γερμανικής βουλής το ελληνικό ζήτημα

Επιπλέον, οι Βρυξέλλες διαψεύδουν πληροφορίες που θέλουν άλλες δόσεις (φήμες για τη δόση του Δεκεμβρίου και του Σεπτεμβρίου από τον αρχικό κατάλογο του προγράμματος) να εκταμιεύονται μαζί με τα 31,5 δισ. ευρώ. «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο προηγούμενο και η δόση σχετίζεται με μια ελεγκτική συνεδρία και την αιρεσιμότητά της... οι άλλες δόσεις σχετίζονται με άλλους ελέγχους και άλλους όρους» επισημαίνειι κοινοτική πηγή.

 
-->

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution