Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ένας γολγοθάς για την 15χρονη Μυρτώ

Ενας διάδρομος... μια αιωνιότητα. Αυτή είναι η απόσταση που χωρίζει το δωμάτιο της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη από τη ζωή. Τα βήματα που οδηγούν στον 7ο όροφο του νοσοκομείου «Υγεία», έξω από τη ΜΕΘ όπου ζει τους τελευταίους 4 μήνες η Μυρτώ, δεν μετρώνται με λεπτά για τους γονείς της, αλλά με αιώνες...

Το ρολόι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας δεν δείχνει ώρες, αλλά χρόνια, που τα κουβαλούν στους ώμους τους από το φρικτό εκείνο απόγευμα της 22ας Ιουλίου του 2012, όταν το 15χρονο «τριαντάφυλλο της Πάρου» κόπηκε βίαια από έναν άγνωστο που το ζήλεψε.

Ενας Πακιστανός εργάτης, ονόματι Αχμέτ Βακάς, της επιτέθηκε, τη χτύπησε στο κεφάλι με απίστευτη αγριότητα, ασέλγησε πάνω της και την άφησε αιμόφυρτη στα βράχια της Χρυσής Ακτής στην Πάρο, όπου η Μυρτούλα άκουγε μουσική...

Όπως αναφέρει το Έθνος, τέσσερις μήνες μετά, δεκάδες οι επεμβάσεις, χιλιάδες οι βελόνες στο παιδικό κορμί της, μεταφορά από το «Αττικόν» στο «Υγεία», οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων να πηγαινοέρχονται, οι φίλοι κι οι συγγενείς να περιμένουν, οι ευχές όλων να κατακλύζουν το Facebook κι η Μυρτώ να ανοιγοκλείνει τα ματάκια της...

Τα 10 λεπτά που σημάδεψαν για πάντα τo όμορφο κορίτσι

Χρειάστηκαν μόνο ένα ψυχοπαθητικό μυαλό και 10 λεπτά της ώρας για να βαφτεί κόκκινη η καλοκαιρινή «καρτ ποστάλ» που έδειχνε την όμορφη Μυρτώ να κάθεται στα βράχια και να ατενίζει τη θάλασσα, λίγο πριν από το σούρουπο στην Πάρο.

Ομως δεν ήταν αυτή η τύχη της Μυρτώς. Με κυνισμό που σόκαρε ακόμη και τους πιο έμπειρους εγκληματολόγους, ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς περιέγραψε τον περασμένο Αύγουστο τη «μαύρη για τη Μυρτώ» Κυριακή της 22ας Ιουλίου στην Πάρο: «Περπατώντας πάνω στον δρόμο, είδα να κάθεται στον βράχο μια κοπέλα περίπου 17 χρονών.

Με το δεξί μου χέρι τη γύρισα ανάσκελα, πήρα με τα δυο μου χέρια την πέτρα και της την έριξα πάνω από το αριστερό της μάτι... Οπως υπολόγισα η πέτρα πρέπει να ήταν περίπου 5 κιλά. Είδα να τρέχει αίμα αλλά η κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή.

«Τη χτυπούσα με δύναμη»

Την είδα να κάθεται στα βράχια και να ακούει μουσική. Την πλησίασα για να της πάρω το κινητό. Αντιστάθηκε... Δεν ξέρω τι με έπιασε... Αρχισα να τη χτυπώ στα βράχια με δύναμη. Οταν σταμάτησε να αντιστέκεται, ασέλγησα πάνω της...

Μετά, πήρα την πέτρα και την πέταξα στη θάλασσα. Επλυνα τα χέρια μου στη θάλασσα, ανέβηκα στον δρόμο και έφυγα περπατώντας προς το ξενοδοχείο...».

Το προηγούμενο βράδυ, ο αδίστακτος θύτης με έναν συντοπίτη του διασκέδαζε σε πανηγύρι του νησιού. Κι αφού είχε... φτιάξει τη νύχτα του, αποφάσισε να φτιάξει και τη μέρα του, καταστρέφοντας για πάντα τη ζωή του 15χρονου παιδιού:

«Ολο αυτό που έγινε με την κοπέλα κράτησε περίπου 10 με 15 λεπτά. Φεύγοντας από το σημείο που είχα αφήσει χτυπημένη την κοπέλα δεν άκουσα κανέναν να φωνάζει.

Εφτασα στο ξενοδοχείο, ανέβηκα στο μέρος που έχω τα ρούχα μου και μερικές φορές κοιμάμαι, κάτω από το εστιατόριο του ξενοδοχείου, έβγαλα τα ρούχα μου και έκανα μπάνιο. Τα ρούχα που φορούσα τα έπλυνα μετά από δύο μέρες.

Καθώς πότιζα τα λουλούδια μετά από 20 λεπτά είδα να περνάει το ασθενοφόρο και η Αστυνομία. Κατάλαβα ότι ερχόταν για την κοπέλα. Φοβήθηκα και τότε πήρα το κινητό της κοπέλας και το πέταξα σε ένα καλάθι που πετάμε τα σκουπίδια.

Σκέφτηκα να φύγω από την Πάρο, αλλά δεν είχα λεφτά. Και να είχα όμως λεφτά δεν θα έφευγα γιατί όλοι θα καταλαβαίνανε ότι κάτι είχα κάνει. Μετά από μερικές μέρες ζήτησα από τον Πέτρο να μου πληρώσει τον μήνα που είχα δουλέψει.

Μου έδωσε 450 ευρώ και του είπα ότι κατεβαίνω στην Παροικιά να τα στείλω στη μάνα μου στο Πακιστάν. Θυμάμαι ότι ήταν 31 Ιουλίου, αλλά δεν θυμάμαι τη μέρα. ... Στις 21:45 μπήκα στο High Speed μαζί με άλλα δύο παιδιά από το Πακιστάν κι έφυγα».

Η σύλληψη
Λίγο αργότερα η αστυνομία τον εντόπισε σε «κοινόβιο Πακιστανών» στη Νέα Χαλκηδόνα, όπου και συνελήφθη με τις κατηγορίες της βαριάς απόπειρας ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της ληστείας σε βάρος της 15χρονης Μυρτώς. Στην ερώτηση «γιατί τη χτύπησες;» ο Πακιστανός απάντησε: «Φοβήθηκα ότι θα αποκαλύψει τι συνέβη»...

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο Αχμέτ Βακάς επανειλημμένα προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές για την πραγματική του ηλικία, καθώς ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι γεννηθείς το 1993 -κάτι που δέχθηκε η δικαστική αρχή- και όχι το 1991, όπως ανέφερε αρχικά στην έκθεσή της η Αστυνομία, επικαλούμενος προσωπικά του έγγραφα που τελικά δεν προσκομίστηκαν.

Ο δράστης με διάφορα τεχνάσματα προσπάθησε να ξεγελάσει τις αρχές προκειμένου να δικαστεί ως ανήλικος και να «καρπωθεί» όλα τα ελαφρυντικά.
 newsbeast.gr

-->

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution