Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Πανελλαδικές 2012: 21 Μαΐου ξεκινούν οι εξετάσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου. Το διδακτικό έτος στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας θα λήξει την Πέμπτη στις 17 Μαΐου, ενώ στα Δημοτικά σχολεία στις 15 Ιουνίου.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων, των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου.
Το ενδεχόμενο μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης προβληματίζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς θα πρέπει να μετακινηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων. Την ίδια ώρα, οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας εργάζονται πυρετωδώς για την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Να σημειωθεί ότι, μετά την λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας ισχύει:
  • Στα γυμνάσια, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
  • Στα γενικά λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α' και Β' τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων καθώς και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ' τάξης, για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α', Β' και Γ' τάξης των εσπερινών γενικών λυκείων, και τις απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ' τάξης, για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας.
  • Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ' τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων και της Δ' τάξης των εσπερινών λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 6 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
  • Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των ημερησίων και εσπερινών γενικών λυκείων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου.
  • Οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ' τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων και της Δ' τάξης των εσπερινών γενικών λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
  • Στα επαγγελματικά λύκεια οι προαγωγικές εξετάσεις θα γίνουν από 23 Μαΐου έως 19 Ιουνίου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution