Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ρούμπιν Καζάν - Ολυμπιακός 0-1 (videos)

Αυτό είναι το δεύτερο «διπλό» του Ολυμπιακού σε ισάριθμες επισκέψεις του στη Μόσχα μετά το 1-2 επί της Ντινάμο το 1971 για το UEFA! Πρώτη εντός έδρας ήττα για την Ρούμπιν στην φετινή ευρωπαϊκή της πορεία!
Ενισχυμένο κέντρο από τον Βαλβέρδε
Στο τέρμα ο Αρλάουκις, Σαρόνοφ, Νάβας στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Κούζμιν, αριστερά ο Μποργκέτι, κόφτες Νάτσο, Νέμοφ, δεξιά ο Ριγιαζάντσεφ, αριστερά ο Καραντενίζ και στην κορυφή Βαλντές, Ντιαντιούν ήταν το σύστημα που επέλεξε ο Μπερντίγιεφ.
Ο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με ενισχυμένο κέντρο. Είχε τον Μέγερι στο τέρμα, αριστερά τον Χολέμπας, δεξιά τον Τοροσίδη, στο κέντρο της άμυνας Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, κόφτες Μανιάτη κι Ορμπάιθ, αριστερά τον Μιραλάς, δεξιά τον Φουστέρ σε ελεύθερο ρόλο τον Μακούν και στην κορυφή τον Τζιμπούρ.

Κυρίαρχος, αλλά χωρίς γκολ…
Η αγωνιστική απραξία των Ρώσων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής κι ο Ολυμπιακός που συνηθίζει να πιέζει από την αρχή του ματς, πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα και δημιουργούσε συνεχώς φάσεις μπροστά από τα καρέ του Αρλάουσκις, αλλά τα χάλαγε στην τελική προσπάθεια.
Οι Ρώσοι είχαν μόνο ένα αξιόλογο σουτ από τον Βαλντέζ το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Μέγερι και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που έκαναν παιχνίδι. Οι Πειραιώτες έβγαζαν επιθέσεις τόσο από το κέντρο με τον Μανιάτη να είναι κορυφαίος στο α' μέρος, αλλά και από τα άκρα με τον Μιραλάς από αριστερά να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου, αλλά κι από δεξιά ο Τοροσίδης με τον Φουστέρ να μην φαίνεται σχεδόν καθόλου.
Στο 33' ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Μέλμπεργκ, που τραυματίστηκε από χτύπημα του Μέγερι κι έβαλε στη θέση του τον Παπάζογλου. Ο Σουηδός υπέστη διάσειση, είχε μερική απώλεια μνήμης και έφυγε κατευθείαν για το νοσοκομείο έτσι ώστε να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων.
Κάπως έτσι πήγε λοιπόν το πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να έχει καθολική υπεροχή, να κάνει 2-3 καλές φάσεις στο διάστημα 35'-45', αλλά να μην έχει καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Ο Κούρμπαν Μπερντίγιεφ διαπίστωσε ότι ήταν θέμα χρόνου η ομάδα του να αντιμετωπίσει μεγαλύτερο κίνδυνο κι έτσι έβγαλε με την έναρξη της επανάληψης τον Ντιαντιούν κι έριξε στο ματς ως πέμπτο αμυντικό τον Ανσάλντι.
Το καλό διάστημα της Ρούμπιν στη διοργάνωση είναι το τέταρτο 45'-60' και το επιβεβαίωσε. Ο Μέγερι έκανε στο 48' την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Βαλντέζ και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σ' εκείνο το σημείο.
Ο Μπερντίγιεφ βραχυκύκλωσε τον Ολυμπιακό με την είσοδο του Ανσάλντι και οι χώροι που υπήρχαν στο α' μέρος για να τρέξει η ομάδα του Βαλβέρδε, έκλεισαν, ενώ και η κούραση άρχισε να γίνεται εμφανής.
Ωστόσο, ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο για να σπάσει την καλή αμυντική διάταξη των Ρώσων στο 71', όταν έπειτα από κόρνερ του Μιραλάς, ο Φουστέρ που δεν είχε φανεί στο ματς έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από την απόκρουση του Αρλάουσκις, με σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ!
Στην προηγούμενη φάση, ο Τοροσίδης είχε «σημαδέψει» με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Αρλάουσκις, όμως όπως φάνηκε η τύχη δεν γύρισε την πλάτη στους Πειραιώτες.

Δυο λεπτά αργότερα ωστόσο, ήρθε η φάση του αγώνα! Ο Καραντενίζ βγήκε τετ α τετ με τον Μέγερι, τον απέφυγε ο Ούγγρος φάνηκε να τον ανατρέπει κι ο Σέρβος ρέφερι έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον κίπερ του Ολυμπιακού.
Ο Κάρολ που έκανε ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» αντικατέστησε τον Φουστέρ και πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Ο Βορειοιρλανδός «ψώνισε» τον Νάτσο που ανέλαβε την εκτέλεση, απέκρουσε το πέναλτι στην αριστερή του γωνία και κράτησε όρθιους τους Πειραιώτες που διατήρησαν το προβάδισμά τους!
Ο Μπερντίγιεφ έριξε στο ματς τους Κασάεφ, Μάρτινς για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης, ο Βαλβέρδε έβγαλε τον Τζιμπούρ ρίχνοντας στο ματς τον Μοντέστο κι ο Ολυμπιακός αμύνθηκε μαζικά στο τελευταίο τέταρτο, κρατώντας άνετα το προβάδισμα που πήρε από το 71', αφού οι Ρώσοι δεν απείλησαν.
Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται με το… ενάμισι πόδι στους «16» του Europa League κι απομένει άλλο ένα ημίχρονο στο Καραϊσκάκη για να σφραγιστεί το εισιτήριο.
ΣΚΟΡΕΡ: 71' Φουστέρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάζιτς (Σέρβος)

ΔΟΚΑΡΙ: 70' Τοροσίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18' Καραντενίζ, 70' Νάτσο – 56' Μιραλάς, 67' Παπάζογλου, 74' Μαρκάνο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 73' Μέγερι
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Αρλάουσκις, Κούζμιν, Νάβας, Ριαζάντσεφ (83' Κασάεφ), Νεμόφ, Βαλντέζ, Ντιαντιούν (46' Ανσάλντι), Μποκέτι, Καραντενίζ, Νάτσο, Σαρόνοφ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (33' λ.τ. Παπάζογλου), Μαρκάνο, Χολέμπας, Μακούν, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ (74' Κάρολ), Μιραλάς, Τζιμπούρ (81' Μοντέστο).

Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκος
sentra


szólj hozzá: Rubin Kazan 0-1 Olympiakos





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution