Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Νέα δημοσκόπηση της V-PRC: Επτακομματική βουλή


Με πτώση στα ποσοστά της «πληρώνει» η ΝΔ την συγκυβέρνηση, σε νέα δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή.

Η ΝΔ προηγείται με 27,5% στη δημοσκόπηση που διενήργησε τον μήνα Φεβρουάριο η V-PRCγια λογαριασμό του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ, αλλά χάνει 3% έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας τον μήνα Ιανουάριο.

Δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, η οποία συνεχίζει την εντυπωσιακή άνοδό της, καθώς μόλις ένα μήνα πριν το ποσοστό στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας βρισκόταν στο 13%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ, με ποσοστό 14%, και ακολουθεί σε μικρή απόσταση ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%. Και τα δύο κόμματα είχαν στην δημοσκόπηση του Ιανουαρίου ποσοστό 12,5%.

Πέμπτο κόμμα είναι και πάλι το ΠΑΣΟΚ, μόλις με 11%, το οποίο έπεσε κι άλλο σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση (στην οποία το ποσοστό του βρισκόταν στο 12%).

Έκτο κόμμα είναι ο ΛΑΟΣ με 4,5%, που επίσης φαίνεται να «πληρώνει» τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση, έναντι 6% στη δημοσκόπηση της V-PRC τον Ιανουάριο.

Ακολουθούν οι Οικολόγοι με 3,5%, η Χρυσή Αυγή με 2,5% η ΔΗΣΥ και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα ποσοστά η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική, ενώ τρία ακόμη κόμματα (Χρυσή Αυγή-ΔΗΣΥ- Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών), ελπίζουν στην είσοδό τους στη Βουλή!

Υψηλότατα εμφανίζονται τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης, με το 79% να δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται, έναντι 18% που δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται και 3% που απαντά «μου είναι αδιάφορος».
Star

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution