Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Οδοιπορικό στην καμμένη Αθήνα : Ποια καταστήματα καταστράφηκαν (video)


"Μία εικόνα χίλιες λέξεις"... με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στη λεηλασία της Αθήνας εργαζόμενη ενός εκ των καταστημάτων που καταστράφηκε μετά τα πρωτοφανή επεισόδια.
Ακολουθώντας τα "βήματα" της απόλυτης καταστροφής, το NEWS 247κατέγραψε στον φακό του εικόνες που προκαλούν μόνο θλίψη.

Η Αθήνα έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Η οσμή από τα δακρυγόνα και τα καμμένα κτίρια παρέμενε ακόμα και ώρες μετά αισθητή.

Οι περαστικοί, Έλληνες και ξένοι, σάστιζαν μπροστά στις εικόνες του βανδαλισμού μετά από τη νύχτα που έφερε το νέο Μνημόνιο στη ζωή μας.

Έμεναν άναυδοι μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για τα επεισόδια που μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης.

Η απελπισία και η απόγνωση από την άλλη πλευρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα καταστηματαρχών και εργαζομένων που βρέθηκαν ενώπιον των καταστημάτων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

"Σήμερα μαζεύουμε τα κομμάτια μας", σχολίασε στο News 247 ιδιοκτήτρια καταστήματος, αναφέροντας πως σε πολλά καταστήματα έγινε "πλιάτσικο". "Έμαθα από περαστικούς ότι έβγαιναν από το κατάστημα με μαύρες σακούλες", σημείωσε.



Οι κουκουλοφόροι διέλυαν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, με νούμερο ένα στόχο να αποτελούν τράπεζες και τα καταστήματα.


Από την ανεξέλεγκτη μανία τους δεν ξέφυγε ούτε το "Αττικόν", με τους πολίτες να στέκονται για λίγο προκειμένου να αντικρίσουν ιδίοις όμμασι τη λεηλασία ενός ιστορικού κτιρίου.
Από το "Αττικόν" μάλιστα, όπως και από αρκετά κτίρια που κάηκαν ολοσχερώς, συνέχιζε να βγαίνει καπνός, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιχειρούν να αποτρέψουν την περαιτέρω καταστροφή.
Βανδαλισμένος ακόμα και ο "Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944", τα κρατητήρια των γερμανικών δυνάμεων κατοχής για τους Έλληνες. Στα δύο αυτά υπόγεια από τα οποία αποτελείται ο χώρος κρατήθηκαν και βασανίστηκαν γυναίκες, άνδρες και παιδιά.

Ντροπή ήταν η λέξη που ακουγόταν από τους περισσότερους περαστικούς που αντίκρισαν ακόμα και αυτό το Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο να φέρει σημάδια καταστροφής.

Ο αποτροπιασμός των πολιτών μπροστά στην καταστροφή που είδαν με τα μάτια τους με το πρώτο φως της ημέρας ήταν έκδηλος. Αυτό που είναι περισσότερο λυπηρό; Το γεγονός πως πιθανότατα δεν θα αποφύγουμε να δούμε ξανά παρόμοιες εικόνες ντροπής...



news247

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution