Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

180.000 ευρώ πήρε ο "άμισθος" φίλος του Παπανδρέου Χοσέ Αθεμπίγιο!!!

Με το μικροποσό των… 180.000 ευρώ πληρώθηκε ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο, προκειμένου να εκπονήσει το «master plan» για την ανάπτυξη του Ελληνικού.

Θεωρητικά, δεν θα υπήρχε τίποτα το μεμπτό σε αυτό εάν δεν επρόκειτο -κατά δήλωση και του ιδίου- για αμισθί σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου!

Την αποκάλυψη την έκανε χθες στη Βουλή ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα «ιδιαίτερα χρήσιμο» και το ποσό που δόθηκε «εξαιρετικά εύλογο για τέτοιου είδους μελέτη». Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποιώντας ότι την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινά η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του πρώην διεθνούς αερολιμένα.

Το ζήτημα, όμως, που προκύπτει δεν είναι αν η πληρωμή ενός τέτοιου ποσού για έναν διακεκριμένο αρχιτέκτονα όπως ο Αθεμπίγιο είναι εύλογη. Ούτε καν το αν θα χρησιμοποιηθεί τελικά από την ελληνική κυβέρνηση. Το ηθικό θέμα που προκύπτει είναι ότι ο Αθεμπίγιο επιλέχθηκε για να εκπονήσει τη μελέτη χωρίς διαγωνισμό και μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και η τότε κυβέρνηση τόνιζαν δεξιά και αριστερά ότι ήρθε ως προσωπικός φίλος και αμισθί σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου…
Star

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution