Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Νέα στοιχεία "καίνε" τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Νέα στοιχεία "φωτιά" για την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλου εντόπισε η Εισαγγελία της Αθήνας, σε συνεργασία με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Η Καθημερινή", σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε λογαριασμό που διατηρούσε η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου την περίοδο 1996 - 2000, εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έμβασμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δραχμών από πρόσωπο που έχει το ίδιο επώνυμο με γνωστό αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων, ο οποίος είχε προνομιακή πρόσβαση στο υπουργείο Αμυνας και πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην προμήθεια των αρμάτων μάχης "Λέοπαρντ 2" όσο και μαχητικών αεροσκαφών.
Τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι οι τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να τηρούν τέτοιες εγγραφές για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τα δέκα χρόνια. Για το λόγο αυτό εξέφρασαν την έκπληξή τους σχετικά με την ανεύρεση των συγκεκριμένων στοιχείων, τα οποία, θα πρέπει να σημειωθεί, προκειμένου να έχουν αποδεικτική αξία, θα πρέπει να συνοδεύονται και από παραστατικά εμβασμάτων.
Επιπλέον, έρευνες σχετικά με οικίες άλλων εξ αγχιστείας συγγενών του κ. Τσοχατζόπουλου, επιβεβαιώνουν ότι ο πρώην υπουργός είχε καταβάλει για την ανακαίνιση του σπιτιού του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου το ποσό των 450.000 ευρώ - ποσό στο οποίο έχει αναφερθεί και ο ίδιος δημοσίως.
Το ποσό θεωρείται από τις αρχές πολύ μεγάλο για την ανακαίνιση μιας ενοικιαζόμενης κατοικίας, η οποία αγοράστηκε 2,5 φορές πάνω από την αξία της.
Παράλληλα, ο φερόμενος ως διαχειριστής τριών υπεράκτιων εταιρειών, που η Εισαγγελία συνδέει με τον πρώην υπουργό, φέρεται το 2001 να εμβάζει στη μετέπειτα σύζυγό του σημαντικά ποσά εκατομμυρίων δραχμών.
Το σύνολο των στοιχείων αυτών φαίνεται να οδηγούν την Εισαγγελία στη διαμόρφωση επιπρόσθετου κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην υπουργού. Αυτό θα αφορά περιουσιακά στοιχεία που είχαν αποκτηθεί κατά την εποχή της δραχμής ως εθνικού νομίσματος.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνείται τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες και έχει επανηλλειμένα ζητήσει την επίσπευση των ερευνών που τον αφορούν.
news247

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution