Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Άνεργος πατέρας δύο παιδιών ο διαδηλωτής που έχασε την ζωή του

Τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ανακοίνωσε ο κ. Φ. Κουτσάφτης, ενώ εντός 15 ημερών αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας, ο 53χρονος δε φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του, αλλά ο θάνατός του προήλθε από πρόσφατο οξύ ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου.
Άνεργος τα τελευταία τρία χρόνια
Οικογενειάρχης οικοδόμος που δεν εργαζόταν τα τρία τελευταία χρόνια, ήταν σύμφωνα με συναδέλφους του ο άτυχος διαδηλωτής.
Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης καταγόταν από τη Ροδόπη και εργαζόταν ως χτίστης. Όπως αναφέρει ο "Ριζοσπάστης" σε νεαρή ηλικία είχε οργανωθεί στο Κόμμα, ενώ από το 1980 ήταν οργανωμένος στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Μέχρι πρότινος ήταν Ταμίας του παραρτήματος ΠΑΜΕ Βύρωνα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.
"Ήταν καλός μάστορας και δουλευταράς. Τώρα τον έφαγαν τα χημικά", δήλωσε στα "Νέα" ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα, Σπύρος Λινάρδος.
Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου μεταφέρθηκε από την πλατεία Συντάγματος.
Στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, μεταφέρθηκε "απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση, χωρίς τραύμα", ενώ οι γιατροί προσπάθησαν μάταια επί περίπου 50 λεπτά, να τον επαναφέρουν.
 
"Η ασφυξία από τα δακρυγόνα μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική ανεπάρκεια και να αποτελέσει αφορμή θανάτου. Τις τελικές διαπιστώσεις θα τις κάνουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις", δήλωσε ο κ. Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό".
Σύμφωνα με μαρτυρίες, που επικαλείται η εφημερίδα "Ριζοσπάστης", ο 53χρονος ένιωσε αδιαθεσία από τα δακρυγόνα και λιποθύμησε, με αποτέλεσμα άλλοι διαδηλωτές να τον σηκώσουν στα χέρια και να τον μεταφέρουν εκτός της πλατείας Συντάγματος, στο Ζάππειο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο 53χρονος στις 16.00, οπότε και αισθάνθηκε αδιαθεσία, πλησίασε Αξιωματικό αστυνομικής δύναμης, τον ενημέρωσε και κάθισε σε παγκάκι που ήταν δίπλα στον Αξιωματικό.
"Στο σημείο προσήλθαν και άλλα τρία άτομα, που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο Αξιωματικός την 16.07 ώρα τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ. Περί ώρα 16:23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και την 16:30 ώρα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός".
Τη θλίψη της για το θάνατο του 53χρονου εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
"Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του διαδηλωτή, που οφείλεται στον αυταρχισμό και στην χρήση δεκάδων τόνων χημικών από την Αστυνομία, που σε συνεργασία με τους γνωστούς –άγνωστους θέλησαν να διαλύσουν την σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση", αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη μνήμη του Δημήτρη Κοτζαρίδη στο κέντρο της Αθήνας.
Το τελευταίο "αντίο" θα πουν φίλοι και συγγενείς αύριο Σάββατο στις 12:30, στο νεκροταφείο του Βύρωνα.
Φωτογραφία: "Τα Νέα"

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution