Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

'Σε πιάνουν τα κλάματα όταν βλέπεις την παρακμή της Αθήνας"


Ολοσέλιδο αφιέρωμα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας, ειδικότερα στην εικόνα που παρουσιάζει μετά την κρίση, δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της η γερμανική εφημερίδα, Suddeutsche Zeitung.

Στο άρθρο με τίτλο «Ένα είδος εμπόλεμης ζώνης - Επίσκεψη στην παλιά πόλη της Αθήνας» η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η Αθήνα καταρρέει» και επισημαίνει ότι «το ιστορικό κέντρο είναι ένα είδος εμπόλεμης ζώνης, στο οποίο περιφέρονται μετανάστες, διαδηλωτές και αγχωμένοι αστυνομικοί».

Το δημοσίευμα αναφέρει πάντως ότι «η ΕΕ δεν θα έπρεπε όμως να ξεγράψει την πρωτεύουσα των Ελλήνων» και επισημαίνει ότι «στο κάτω-κάτω εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία και η Ευρώπη».

Εκτενής είναι επίσης  η αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν σε ζωτικής σημασίας χώρους της ελληνικής πρωτεύουσας, όπως ο χώρος γύρω από το αρχαιολογικό μουσείο, που έχει γίνει άντρο τοξικομανών και λαθρομεταναστών.

«Η Αθήνα λοιπόν. Μια πόλη πέντε εκατομμυρίων. Μια από τις πιο θαυμάσιες πόλεις της Ευρώπης. Μια πόλη που σου κόβει την ανάσα, μια πόλη που σε πιάνουν τα κλάματα, όταν βλέπεις την παρακμή της», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.
Star

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution