Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Νέο μουσείο "ενιάλιων" αρχαιοτήτων στον Πειραιά


Δύο χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα, αντίγραφα από εμβληματικά αντικείμενα των αρχαίων χρόνων, εικαστικές εγκαταστάσεις σύγχρονων καλλιτεχνών με θέμα τη στενή και διαχρονική σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα, είναι μερικά από τα εκθέματα που περιλαμβάνει η μουσειολογική προμελέτη
Νέο Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά
για το νέο Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο κτήριο του «ΣΙΛΟ» στην «Πολιτιστική Ακτή Πειραιώς» που ενέκρινε χθες το Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Στα 6.500 τετραγωνικά μέτρα του υπερσύγχρονου εκθεσιακού χώρου θα βρίσκονται τα ημερολόγια του Κουστώ, όλα τα ευρήματα από το ναυάγιο στην περιοχή της Αλοννήσου, εμπορικοί αμφορείς, κεραμικά της βυζαντινής εποχής, εξοπλισμοί πλοίων, λίθινες άγκυρες, νομίσματα, οπλισμοί, οικιακά σκεύη των νεότερων και σύγχρονων χρόνων.
Μεταξύ των όσων περιλαμβάνει η προμελέτη του μουσείου είναι και η δημιουργία χώρου gaming, δηλαδή η δημιουργία ηλεκτρονικών ή συμβατικών παιχνιδιών που θα αφορούν το βυθό. Θα έχουν όμως αφετηρία τη λειτουργία της αποθήκης του ΣΙΛΟ.
Το κτήριο του ΣΙΛΟ χρησιμοποιούνταν για αποθήκευση των σιτηρών και κάποιοι από τους χώρους του θα διατηρηθούν ως έχουν.
Newsday

Newsday

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution