Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση ο Κουβέλης

Ο Φώτης Κουβέλης θα πει στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον Real Fm, δεν ζητήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να επιστρέψει από το Λουξεμβούργο.
Ο κ. Στουρνάρας ειδοποιήθηκε από τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να μην επιστρέψει αλλά να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και να ενημερώσει τους συναδέλφους του για τις εξελίξεις.
«Στη σύσκεψη δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος για δημόσια ραδιοτηλεόραση και δεν είναι δική μας ευθύνη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «επανέφερα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση πρέπει να γίνει με ΕΡΤ σε κίνηση και παρόντες όλους τους εργαζομένους» και επεσήμανε ότι «το ζήτημα δεν είναι τυπικό, δεν είναι διαδικαστικό, είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας».
«Το μαύρο στη ραδιοτηλεόραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων», είπε ο κ. Κουβέλης και ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η απόφαση ΣτΕ δεν έτυχε εφαρμογής, όπως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση».
Παράλληλα σημείωσε ότι «η κυβέρνηση προχώρησε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρά την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ, την οποία γνώριζε με σαφήνεια και μάλιστα ερήμην των τεσσάρων υπουργών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ» .
«Αυτό μαρτυρά μία συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, άρνησης της συνλειτουργίας των τριών κομμάτων», επεσήμανε.
πηγη: enikos.gr
-->

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution