Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγνωση του Καιρού 28/2/2012

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο κεντρικό Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013. Παράλληλα, ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εώς ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση τον Πατραϊκό όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Αναλυτικά

Αττική

Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες προβλέπονται, με παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και βελτίωση αργότερα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις προβλέπονται με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις προβλέπονται με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ με τάση προς εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των βορειότερων περιοχών. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται, τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί και στις βορειότερες Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια θα φτάνουν βαθμιαία τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Zougla.g

-->

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution