Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς: Πέμπτη 8/11/2012

 
Και αύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου η Αθήνα θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Σήμερα μετρό και ΗΣΑΠ εκτελούν κανονικά δρομολόγια από τις 15.00 έως τη λήξη της βάρδιας, για τη διευκόλυνση όσων θέλουν να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.

Για λόγους ασφαλείας, με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής κλείνουν από τις 15.00 και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν «δυναμικά και ενωτικά» στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 απόψε στην πλατεία Συντάγματος.

Τα συνδικάτα εξήγγειλαν νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή -ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού 2013- στις 17:00, ενώ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κεντρικό αίτημα της ΓΣΕΕ, είναι «να μην ψηφιστούν τα μέτρα και να αλλάξει η οικονομική πολιτική σε Ελλάδα και Ευρώπη», ενώ με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ζητά ιδιαίτερα «την απόσυρση όλων των διατάξεων που αφορούν ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και όποια άλλη διάταξη αφορά εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά θέματα του δημοσίου τομέα».


-->

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution