Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Lewis: "Ο Παπανδρέου φεύγει και η Ελλάδα χρεοκοπεί"

Μετά το δημοσίευμα-κόλαφο για την ελληνική πραγματικότητα, τη γραφειοκρατία, τα αυξημένα φαινόμενα διαφθοράς και την υπόθεση Βατοπεδίου, ο συγγραφέας Michael Lewis επιστρέφει με νέες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία.

Ο άνθρωπος που πρώτος έγραψε για την ελληνική οικονομική κρίση σε συνέντευξή του στο Reuters υποστηρίζει ότι «δε νομίζω ότι η Μέρκελ θα επιβιώσει στη Γερμανία, ούτε ο Παπανδρέου στην Ελλάδα».

«Ο λαός τους έχει γυρίσει την πλάτη», λέει χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της, ούτε η Ιρλανδία», λέει.

Ο διάσημος αρθρογράφος Μichael Lewis εμφανίζεται βέβαιος πως η χώρα μας θα περάσει πρώτα την οδυνηρή εμπειρία της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και αμέσως μετά, «δεν είναι καθόλου απίθανο ότι θα αναγκαστεί με όλες τις δυσάρεστες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις να αποχωρήσει από το ευρώ».

Ο κ. Lewis που παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κρίσης χρέους, επιμένει ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί, «το μόνο ερώτημα είναι το πώς», ενώ πιστεύει ότι οι προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών να διασώσουν την Ελλάδα, μόνο το αντίθετο προκαλούν: «είναι σαν μεταδοτική ασθένεια».

Παρότι παραδέχεται ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει επακριβώς το μέλλον των ευρωπαϊκών οικονομιών, εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολη η παραμονή της Ελλάδα στο ευρώ, με τους πιστωτές να αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές απώλειες.

Όσο για τις αντοχές του ελληνικού λαού, ο Michael Lewis υπογραμμίζει ότι «οι Ιρλανδοί έχουν μεγαλύτερο ταλέντο στην ανέχεια. Αν επιβάλλετε στους Έλληνες τα μέτρα που επέβαλαν στον ιρλανδικό λαό, οι Έλληνες θα αρχίσουν να αυτοκτονούν».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution