Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Σε δυο δόσεις τα exit poll

Στις 7 μ.μ. ακριβώς το Mega και άλλα 3 κανάλια (ANT1, NET, Alpha) θα αποτυπώσουν την α' πρόβλεψη του αποτελέσματος από το exit poll, το οποίο θα είναι κοινό για όλους, ωστόσο οι αναλύσεις έχουν γίνει από τους συνεργαζόμενους εκλογικούς αναλυτές.
Για το Mega ο Η. Νικολακόπουλος (Opinion) για το exit poll της GPO, για τον ΑΝΤ1 ο Στρ. Φαναράς (Metron Analysis), για τον Alpha ο Θ. Γεράκης και για την ΕΡΤ ο Κ. Παναγόπουλος (Alco). Ο Σκάι θα μεταδώσει δημοσκόπηση της Public Issue από τον Γ. Μαυρή. Μετά τις 8 μ.μ. θα μεταδοθεί η 2η, «βελτιωμένη» εκδοχή του exit poll. Tο δείγμα θα ανέλθει στα 12.000 άτομα, σε 120 σημεία στην επικράτεια, έναντι 800 καλπών που στήνονταν σε προηγούμενες αναμετρήσεις.
Τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν σε κοινό χώρο υποδοχής για τις 5 εταιρείες, ώστε να γίνει τάχιστα η επεξεργασία και να δοθεί ένα απόσπασμα στα κανάλια στις 7 μ.μ. Στις 9.30 μ.μ. θα δοθεί η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος από τη Singular Logic με μικρή απόκλιση της τάξεως του 0,5% χάρη στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), με δείγμα 5.000 τμημάτων, τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 περιφέρειες.

Διαβάστε περισσότερα στο ΕΘΝΟΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution