Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Στο μικροσκόπιο το ημερολόγιο Τσοχατζόπουλου

Κρίσιμα έγγραφα για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, που παραμένει προσωρινά κρατούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έχει πλέον στα χέρια του ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.
Στο γραφείο του, έχουν διαβιβαστεί οι δικογραφίες για τα υποβρύχια και τα TOR M1, αλλά και για τα κατασχεθέντα στοιχεία από τα σπίτια κατηγορουμένων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην υπουργού και κυρίως το λεγόμενο "ημερολόγιο" που φέρεται να κρατούσε με αναλυτικές σημειώσεις ο πρώην υπουργός.
Όπως χαρακτηριστικά είπαν εισαγγελικές πηγές, "κάθε σελίδα είναι και ένα έγκλημα" και σημείωσαν ότι με αυτά "δένονται" επιπλέον οι κατηγορούμενοι, αφού προκύπτει ότι όλοι γνωρίζονταν και είχαν γνώση των εγκληματικών πράξεων, παρά την άρνησή τους.
Οι ανακριτές μελετούν τα στοιχεία αυτά εξονυχιστικά, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται νέες δικαστικές συνδρομές, νέα αιτήματα ανοίγματος λογαριασμών και έρευνα των Ε9. Από τη μελέτη μάλιστα των Ε9 θα κριθεί το εάν οι αρχές θα προχωρήσουν σε νέες δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων, εκτός από το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που έχει δεσμευθεί ήδη.
Η ανάκριση για τα περιουσιακά στοιχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου θα ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, με τις συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορουμένων. Ωστόσο οι ανακρίσεις για τα υποβρύχια και τα TOR M1 δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο τετράμηνο αυτό.
news247

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution