Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Κλειστά τα φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά

«Λουκέτο» στα φαρμακεία τους βάζουν την Πέμπτη οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τις οφειλές ασφαλιστικών ταμείων. Οι φαρμακοποιοί των δύο περιοχών συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), λόγω των αυξημένων χρεών των Ταμείων που έχουν ενταχθεί τον Οργανισμό.

Παράλληλα, στις 9 το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Οπως καταγγέλλουν, έως το τέλος του 2011 δύο Ταμεία τα οποία την πρώτη Ιανουαρίου εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ο ΟΠΑΔ (Δημόσιο) και ο ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες), οφείλουν στους φαρμακοποιούς της Αθήνας και του Πειραιά περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ.


Οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση και στους ασφαλισμένους άλλων επτά Ταμείων και συγκεκριμένα του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του Οίκου Ναύτου και της Εμπορικής Τράπεζας.


Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας

Κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου Υγείας, επί της λεοφώρου Κηφισίας, και του του ΕΟΠΥΥ έκαναν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές που προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, με αίτημα τη βελτίωση των αποδοχών τους.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου συνεχίζουν με 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, ζητώντας να μην γίνουν περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό και στις αποδοχές τους.
Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) καλούν τους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς να απέχουν από την εκτέλεση των παραπεμπτικών και να διακόψουν οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ από τις 9 Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution