Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Εστίες φωτιάς στο κέντρο της Αθήνας-Ποια καταστήματα καίγονται

Δεκάδες είναι οι εστίες φωτιάς γύρω από το Σύνταγμα, καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες καταστήματα, υποκαταστήματα τραπεζών αλλά και ένας κινηματογράφος, ενώ συνεχώς ξεπηδούν νέες εστίες φωτιάς στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο παραδίδεται στο χάος.

Παρανάλωμα του πυρός έχει γίνει ένα κτίριο στη Σταδίου όπου κάηκε ολοσχερώς ένας κινηματογράφος, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά την ώρα που οι εστίες μοιάζουν με λερναία ύδρα, καθώς για κάθε φωτιά που περιορίζεται ή κατασβήνεται ξεπηδούν άλλες δύο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυροσβεστική κατάφερε την τελευταία στιγμή να απεγκλωβίσει μια οικογένεια η οποία βρισκόταν στο χώρο που είχε περικυκλωθεί από τη φωτιά.

Στις φλόγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή ένα κατάστημα στη Σταδίου καθώς και ένας κινηματογράφος, ενώ φωτιά έχει εκδηλωθεί και σε καταστήματα στην πλατεία Κοραή, όπου έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί καταστήματα στην οδό Ιπποκράτους αλλά και τη Χαριλάου Τρικούπη,ενώ την ίδια ώρα, φωτιά έχει εκδηλωθεί και σε καταστήματα της Ερμού.

Η πρόσβασή της πυροσβεστικής στα σημεία, πάντως, είναι δύσκολη καθώς μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια της αστυνομίας καθώς συνεχίζεται ακόμη και γύρω από φλεγόμενα κτίρια ο πετροπόλεμος με τους διαδηλωτές. Παράλληλα, πολλοί κουκουλοφόροι έχουν επιδωθεί σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο σε καταστήματα αφού πρώτα σπάζουν τις τζαμαρίες.

Τόσο η πυροσβεστική όσο και το ΕΚΑΒ έκαναν έκκληση στους διαδηλωτές να απομακρύνουν τα οδοφράγματα και να μην εμποδίζουν τη διέλευσή τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι σε νοσοκομεία 24 άνθρωποι, 19 στο Γεννηματάς και 5 στο Σωτηρία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πάνω από 30 είναι οι τραυματίες αστυνομικοί.


Στις φλόγες καταστήματα, τράπεζες και γραφεία

Λίγο πριν τις 20:00, στην Κοραή, ομάδα  νεαρών έβαλε φωτιά στα τραπεζοκαθίσματα των Starbucks, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί εντός του καταστήματος. Στις 20.30 ο κόσμος έκανε ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου το πυροσβεστικό όχημα να πλησιάσει τα Starbucks. 



Επίσης, στις 20.50 πέρασε από την οδό Κανάρη κι άλλο πυροσβεστικό όχημα με κατεύθυνση την πλ. Κοραή. Τέντες καταστημάτων καίγονται και στην πλ. Συντάγματος. Απέναντι ακριβώς από τα Προπύλαια, δύο καταστήματα παραδόθηκαν στις φλόγες, με κίνδυνο να επεκταθεί και σε διπλανές πολυκατοικίες.



Επίσης, το παλαιό Kosta Boda που στεγάζεται στο κτήριο του κινηματογράφου «ΑΤΤΙΚΟΝ» τυλίχθηκε στις φλόγες. Λόγω της κατάστασης ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης ζήτησε να μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.



Στις 20.50 στην οδό Όθωνος 17 και στη Χρήστου Λαδά (1ος όροφος) υπό φωτιά είναι καταστήματα τραπεζών. 

Επίσης, εκτεταμένες ζημιές έχει υποστεί το υποκατάστημα της Alpha Bank στη συμβολή των οδών Αμερικής και Πανεπιστημίου.


Το υποκατάστημα της Alpha Bank στη συμβολή των οδών Αμερικής και Πανεπιστημίου









Στις φλόγες τυλίχθηκαν και άλλα καταστήματα αλλά και υποκαταστήματα τραπεζών.




(ΦΩΤΟ: Οι πρώτες ρίψεις μολότοφ στα Προπύλαια)


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution