Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

"Σχιζο-ειδικοί της οικονομίας" καταστρέφουν την Ελλάδα

Το αυστριακό περιοδικό Profil, με ένα εντυπωσιακό άρθρο, κατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, αλλά και τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες ότι καταστρέφουν την Ελλάδα με ένα οικονομικό πρόγραμμα που δεν στηρίζεται πουθενά.

Τονίζει μάλιστα ότι οπουδήποτε και αν επιχειρούσαν οι «σωτήρες της χρεοκοπημένης χώρας» να εφαρμόσουν αυτά ή ανάλογα μέτρα, η συνταγή θα συνιστούσε αντικείμενο χλευασμού. Έτσι το δημοσίευμα χαρακτηρίζει το πρόγραμμα «εξυγίανσης» ως «ένα παράδοξο οικονομικό-πολιτικό βουντού» και κάνει λόγο για ένα πρόγραμμα που συγκεντρώνει «ό, τι χειρότερο από παντού», αποτελώντας μια «σαδο-οικονομία».

Το άρθρο περιγράφει με πίνακες και στοιχεία την καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας. "Παρά τα σκληρά μέτρα το χρέος αυξάνει συνεχώς" γράφει το περιοδικό.

Οι συντάκτες του άρθρου παρατηρούν επίσης ότι «η τρόικα δεν έχει εξαντλήσει ακόμη όλη τη σοφία της», καθώς επιμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού, κάτι στο οποίο αντιτίθενται ακόμη και αυτοί που πληρώνουν τους μισθούς, οι εργοδότες.

Τέλος οι αρθογράφοι καταγγέλλουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει «πεδίο πειραματισμού» για τους «σχιζο- ειδικούς της οικονομίας», ενώ προαναγγέλλει ότι αν τα φοβερά σχέδια των τροϊκανών αποτύχουν στην Ελλάδα «υπάρχει ακόμη μια εναλλακτική επιλογή, δηλαδή, ίσως το ίδιο πείραμα να επιτύχει στην Πορτογαλία».

Star

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution