Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα

Κορυφώνονται το απόγευμα της Κυριακής οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων κατά του νέου μνημονίου και των επώδυνων μέτρων που το συνοδεύει.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, όταν θα ξεκινά στην Ολομέλεια η συζήτηση και η ψηφοφορία.

Θα είναι εκεί…

Στο Σύνταγμα, μπροστά στην Βουλή θα βρίσκονται δυο μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας, δύο ιστορικά σύμβολα αντίστασης και αλληλεγγύης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σε ανακοίνωσή τους, καλούν αυτές τις δύσκολες ώρες τον κόσμο να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις.

«Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από την Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

Όλοι μαζί, μαζί με μάς, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία.»

Μανώλης Γλέζος, Μίκης ΘεοδωράκηςΤο ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει: «Αυτή την κρίσιμη στιγμή που διακυβεύονται βασικά και θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα όπως ο θεσμός των ΣΣΕ πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα συνδικάτα στη βάση των κοινών εργατικών προβλημάτων.

» Η Συνομοσπονδία θα αντιπαλέψει με όλα τα μέσα (Συνδικαλιστικά, Πολιτικά και Νομικά) για να ανατραπούν αυτά τα βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα στους φορείς της χώρας και της Ευρώπης.

» Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αρνούνται κατηγορηματικά να υποκύψουν σε αυτό το 'πλαίσιο- συμφωνίας' της φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και της οικονομίας και απαιτούμε την καταψήφιση του ώστε να μην καταργηθούν όσα από τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και κυρίως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.»

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσουν και πάλι τα όργανα της Συνομοσπονδίας για να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις.

Επίσης, σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Κυριακή «για να σταματήσει η προδοσία» και να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση καλούν τους πολίτες ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος με κοινή δήλωσή τους, που έχει ως εξής:

«Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία».

Υπό το φόβο επεισοδίων, πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution