Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Θάνατος 6χρονου αγοριού από ιογενή λοίμωξη στην Θεσσαλονίκη

Από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη έχασε τη ζωή του ένα παιδί ηλικίας περίπου 6 ετών που φοιτούσε σε νηπιαγωγείο δήμου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη να οφειλόταν στον ιό Η1Ν1 προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Ωστόσο θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές, ενώ την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας και το αδελφάκι του παιδιού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ο διευθυντής ΕΣΥ της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αντώνης Σοφός, επιβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βγουν σε 20 ημέρες, ενώ όπως ανέφερε, σήμερα ελήφθησαν δείγματα από τα μέλη της οικογένειας του παιδιού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Να σημειωθεί ότι το άτυχο παιδί προσβλήθηκε από τη λοίμωξη την περασμένη Τρίτη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις. Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου και κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.
zougla

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution