Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

"Μας έσκισε η τρόικα" λέει κορυφαίος υπουργός

Σε μία τραγική ομολογία για τις απαιτήσεις της τρόικας προχώρησε την Παρασκευή κορυφαίος υπουργός, ο οποίος τα είπε όλα με δύο λέξεις: «Μας έσκισαν»!

Οι τροϊκανοί όχι μόνο δεν έκαναν βήμα πίσω, αλλά ζητούν ακόμα περισσότερα με έγγραφό τους το οποίο περιλαμβάνει «είκοσι μέτρα φωτιά».

Ο κ. Τόμσεν και η παρέα του απαιτούν άγριο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων, γράφοντας στα «παλιά τους τα παπούτσια» το όποιο αποτέλεσμα του κοινωνικού διαλόγου, καθώς θέλουν οι απαιτήσεις τους να εφαρμοστούν με νομοθετική παρέμβαση.

Μην κοιτάτε την Ισπανία. Δείτε την Βουλγαρία

Οι απαιτήσεις των τροϊκανών σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό ξεπέρασαν ακόμα και τα όρια της ευγένειας στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, επιχειρηματολογώντας ότι τα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού είναι πολλά, να μας πουν ότι πέρα από την Ισπανία και την Πορτογαλία υπάρχουν και άλλες χώρες στη γειτονιά μας με ακόμα μικρότερους μισθούς, όπως η Βουλγαρία με τα 145 ευρώ τον μήνα!

Ποιες είναι οι απαιτήσεις των τροϊκανων

Η τρόικα, αδιαφορώντας για τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας από τις παράλογες απαιτήσεις της ζητά:

Κατάργηση του κατώτατου μισθού

Κατάργηση ή περικοπή των Δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας

Απολύσεις σε ΔΕΚΟ

Άμεσο ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας

Πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων

Μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας απιτούν επίσης η ελληνική κυβέρνηση να βρει νέα έσοδα για τον προϋπολογισμό, ενώ παρεμβαίνει και στη συζήτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση, χαρακτηρίζοντας πρόωρη τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ. Ζητά επίσης να επιβλέπει τεχνοκράτης τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, χωρίς να διευκρινίζει αν εννοεί Έλληνα ή αν έχει κάποιον άλλον υπόψη της από το εξωτερικό!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution