Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Βίντεο - σοκ από τον ξυλοδαρμό μητέρας από αλλοδαπό στο κέντρο της Αθήνας


Σε άβατο τείνει να μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας, με τις κλοπές, τις διαρρήξεις και τις άγριες συμπλοκές μεταξύ συμμοριών να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αυστηρότερα μέτρα προστασίας των πολιτών που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.
Από τον Άγιο Νικόλαο, μέχρι τις οδούς Αχαρνών και Πατησίων, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για πρωτοφανές "γκέτο", στο οποίο είναι αδιανόητο να κυκλοφορήσεις μόνος βράδυ.
Μετά το πρόσφατο περιστατικό της στυγερής δολοφονίας του 44χρονου Μανόλη Καντάρη σε πάρκινγκ της 3ης Σεπτεμβρίου από αλλοδαπούς που θέλησαν να αποσπάσουν τη βιντεοκάμερά του, λίγο μάλιστα πριν τη μεταφορά της γυναίκας του σε μαιευτήριο, ένα νέο βίντεο που διέρρευσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης στο διαδίκτυο προκαλεί σοκ, αλλά και ποικίλες αντιδράσεις σχετικά με την ελλιπή αστυνόμευση και τα μηδαμινά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.
Στο βίντεο απεικονίζεται αλλοδαπός να ξυλοφορτώνει μια γυναίκα, η οποία μάλιστα κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά της το μικρό της παιδί.
Το περιστατικό αποδεικνύει περίτρανα πως η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι εκτός ελέγχου, ενώ οι σπαράχτικες φωνές της ανήμπορης μητέρας από αυτόπτες μάρτυρες δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση.
Ο άνδρας την πλησιάζει, την παρενοχλεί και τελικά σηκώνει χέρι επάνω της. Είναι βράδυ και οι φωνές της γυναίκας ξεσηκώνουν την γειτονιά. Κάποιος ένοικος καταγράφει τα όσα διαδραματίζονται με κάμερα από το διαμέρισμα του σπίτι του.
Το βίντεο έχει διάρκεια μόλις 23 δευτερόλεπτα, ωστόσο είναι προφανές ότι πολλά έχουν συμβεί πριν και πιθανότατα ακόμα πιο πολλά συνέβησαν μετά.
Οι περίοικοι έχουν βγει στα μπαλκόνια, αλλά κανένας δεν παρεμβαίνει – με αποτέλεσμα η γυναίκα ανυπεράσπιστη να ξεσπάει απλά σε κραυγές και ουρλιαχτά, προσπαθώντας παράλληλα με κάθε τρόπο να προστατεύσει το παιδί της.
Κάθε κάτοικος στο κέντρο της - κατα τ'άλλα - πολιτισμένης Αθήνας έχει πλέον να διηγηθεί και από μία επώδυνη προσωπική ιστορία, ενώ στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης αποκαλύπτουν την "επιδημία αποκέντρωσης" από τις οδούς Ζήνωνος, Μενάνδρου, Σοφοκλέους. Στη ζώνη κινδύνου έχουν μπει πλέον και οδοί, όπως η Κολοκοτρώνη, η Πραξιτέλους, η Αριστοφάνους, η Σαρρή και η Αισχύλου.
Στην καρδιά του Ψυρή, οι κάτοικοι μένουν ταμπουρωμένοι στα σπίτια τους και τα μαγαζιά κατεβάζουν ρολά σχεδόν από το μεσημέρι, μπροστά στην ανυπαρξία δημόσιας προστασίας.
Η ασυνεννοησία μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και  των Δημοτικών Αρχών έχουν αφήσει έκθετους τους πολίτες μπροστά σε φαινόμενα παραβατικότητας και υψηλής εγκληματικότητας, ενώ οι πολίτες προσπαθούν πλέον μόνοι τους να προστατεύσουν τον εαυτό τους με κάθε τρόπο.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution