Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αλλοδαποί πίσω από την απαγωγή του πανελίστα Ευάγγελου Ευαγγέλου

Τέσσερις αλλοδαποί βρίσκονται πίσω από την απαγωγή του πανελίστα Ευάγγελου Ευαγγέλου ο οποίος είχε απαχθεί στις 24 Ιουνίου 2011 από τους Αμπελόκηπους.

Οι δράστες της απαγωγής είναι τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 47χρονος Αλβανός ο οποίος και συνελήφθη, δύο υπήκοοι Μολδαβίας 30 και 26 ετών και ένα ακόμη άγνωστο, μέχρι στιγμής, άτομο.

Βρέθηκε, επίσης, και κατασχέθηκε το βαν που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή, το οποίο ανήκε στον 47χρονο Αλβανό και αναγνωρίστηκε από τον Ευάγγελο Ευαγγέλου.

Οι δράστες απήγαγαν τον 28χρονο δημοσιογράφο από το ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, την ώρα που έβγαινε από το ασανσέρ. Με την απειλή όπλων, τον κατέβασαν στο υπόγειο parking, του έβαλαν δύο κουκούλες στο κεφάλι, έδεσαν τα χέρια του με χειροπέδες και αφού τον επιβίβασαν στο φορτηγό τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου παρέμεινε σε ομηρία για 16 ημέρες.

Οι δράστες αρχικά απαίτησαν από την οικογένεια του στην Κύπρο, το χρηματικό ποσό των 4.000.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατεβλήθη 1.000.000 ευρώ και οι δράστες τον απελευθέρωσαν στις 10 Ιουλίου σε περιοχή της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες γνώριζαν λεπτομέρειες για το θύμα και τους χώρους της πολυκατοικίας αφού στο παρελθόν είχαν εργασθεί σ’ αυτή, εκτελώντας οικοδομικές εργασίες.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution