Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Απελευθερώνεται η έκτη δόση μετά την επιστολή Σαμαρά

Ορατό είναι το ενδεχόμενο απεμπλοκής από την διελκυστίνδα της καταβολής της έκτης δόσης του δανείου, καθώς το Βερολίνο φαίνεται ότι αποδέχεται την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς την τρόικα ως «έγγραφη δέσμευση» για την τήρηση των συμφωνηθέντων στη Σύνοδο Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου.

Την ικανοποίηση του Βερολίνου για το περιεχόμενο της επιστολής του προέδρου της ΝΔ, εξέφρασε πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για έγκριση της εκταμίευσης της 6ης δόσης στο Eurogroup της προσεχούς Τρίτης.

«Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η επιστολή εκλαμβάνεται ως έγγραφη δέσμευση για την τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί στην Σύνοδο Κορυφής.
«Έγιναν σημαντικά λάθη στην επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα», αποκαλύπτουν επίσης πηγές του γερμανικού ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με αξιωματούχους το πρώτο πακέτο που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα, δεν ήταν αρκετό, και έπρεπε να είχε συμφωνηθεί ένα μεγαλύτερο πακέτο από το 2010.
Θετικά αντέδρασαν επίσης ανεπισήμως το Παρίσι και οι Βρυξέλλες, ενώ στάση αναμονής τηρεί το ΔΝΤ.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο προσθέτει ότι «βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος».

Επίσης, τονίζει ότι η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ και στα αγγλικά ΕΔΩ
skai

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution