Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1 (video με το γκολ)



Από τον Τζιμπούρ το περίμενε, από τον «Φέτφα» του ήρθε… Ο Ντιντιέ Ντεσάν είχε πιάσει το νόημα εδώ και μέρες. Ηξερε πως το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Βελοντρόμ» θα ήταν εντελώς διαφορετικό απ' αυτό του «Καραϊσκάκη».
Το τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και είδε εντός γηπέδου να επιβεβαιώνεται με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τους Μασσαλούς με 1-0 και να κάνει μπάσιμο πρόκρισης στους «16» του Champions League!
Ο Ντιντιέ Ντεσάν είχε πιάσει το νόημα εδώ και μέρες. Ηξερε πως το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Βελοντρόμ» θα ήταν εντελώς διαφορετικό απ' αυτό του «Καραϊσκάκη». Το τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και είδε εντός γηπέδου να επιβεβαιώνεται με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τους Μασσαλούς με 1-0 και να κάνει μπάσιμο πρόκρισης στους «16» του Champions League!

Ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο 45λεπτο αν κάποια ομάδα δικαιούταν να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, αυτή ήταν δίχως αμφιβολία ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τη Μαρσέιγ, ενώ τουλάχιστον τρεις φορές απείλησε την εστία του Μανταντά ξέχωρα από το γκολ του Μέλμπεργκ που ακυρώθηκε σωστά στο 10', καθώς λίγο πριν πάρει την κεφαλιά, ο Σουηδός αμυντικός ήταν εκτεθειμένος.

Στο 4' ο Μιραλάς υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, καθώς καλυπτόταν από την άμυνα της Μαρσέιγ, ενώ στο 37' οι Μιραλάς και Χολέμπας υποχρέωσαν τον Μανταντά να επιστρατεύσει τα ρεφλέξ του για να αποσοβήσει το γκολ. Το 0-0 παρέμενε και τη σκυτάλη πήρε στο 39' με τον πορτιέρο των Μασσαλών να είναι και πάλι στο σωστό σημείο διατηρώντας έως την ανάπαυλα του ημιχρόνου το 0-0.

Χρυσή αλλαγή ο «Φέτφα»

Με την έναρξη της επανάληψης, τα δεδομένα άλλαξαν… Η Μαρσέιγ μπήκε σαφέστατα πιο ζωηρά και πίεσε την εστία του Ολυμπιακού, όμως λίγο η αστοχία των επιθετικών των Μασσαλών λίγο η τύχη και λίγο η ικανότητα του Μέγιερ δεν της επέτρεψαν να προηγηθεί με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει μέχρι το 58'!

Και αφού ο Ολυμπιακός ξεπέρασε αναίμακτα και αυτό το διάστημα, ήρθε στο 59' ο Μιραλάς να χάσει την ευκαιρία του αγώνα. Ο Βέλγος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μανταντά, σούταρε και δεν έδωσε την μπάλα στον ελεύθερο Τζιμπούρ και νικήθηκε από τον Γάλλο πορτιέρο με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει σε ένα σημείο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία για να «ξεράνουν» τους Μασσαλούς.

Στο 72' η Μαρσέιγ απάντησε στην ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον Ρεμί να σεντράρει στην καρδιά της άμυνας και τον Ντιαρά να πιάνει την κεφαλιά με τον Μέγιερι να είναι στο σημείο που έπρεπε για να διατηρήσει το 0-0.

Ο Ολυμπιακός δικαιούταν ένα γκολ στο ματς. Αξιζε να σκοράρει και στο 82' απονεμήθηκε δικαιοσύνη. Ο Γέστε έκανε ωραία μπαλιά, ο Τζιμπούρ δεν πρόλαβε, όμως ο Φετφατζίδης που είχε μπει στη θέση του Χολέμπας στο 75', ήταν εκεί που έπρεπε για να «τελειώσει» τη φάση και να δώσει το χρυσό προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Η Μαρσέιγ μούδιασε, αλλά αντέδρασε άμεσα και στο 85' άγγιξε την ισοφάριση, όμως λογάριαζε χωρίς τον Μέγιερι. Ο Ούγγρος ήταν στο σημείο που έπρεπε για να αποσοβήσει τα χειρότερα με το 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» να είναι εν τέλει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του «Βελοντρόμ».

ΜΑΡΣΕΪΓ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

ΣΚΟΡΕΡ: 82' Φετφατζίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Ρεμί - Τοροσίδης

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -

ΔΟΚΑΡΙΑ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλα Ριτσόλι

ΒΟΗΘΟΙ: Στεφάνι, Φαβεράνι, Ρόκι, Ταλιαβέντο

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Καμπορέ, Ντιαουαρά, Νκούλου, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (61' Μπιά), Ρεμί, Βαλμπιενά (73' Λούτσο Γκονζάλες), Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού (61' Ζινιάκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μανιάτης, Μοντέστο, Μιραλάς, Φουστέρ (54' Γέστε), Χολέμπας (75' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (89' Ποτουρίδης)
Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ


sentrafm







0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution