Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι θα είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδημου με εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, με αντικείμενο τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Αθανασάκη, η ΝΔ από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Δημήτρη Σταμάτη, και ο ΛΑΟΣ από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Γιώργο Γεωργίου.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα αλλουξουν χέρια τα υπουργεία Eπικρατείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Στη θέση τους φαίνεται να παραμένουν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς και οι: Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβερδος, Γιάννης Ραγκούσης και Κώστας Σκανδαλίδης.

Η συμμετοχή της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι με μη κοινοβουλευτικά, αλλά κορυφαία, στελέχη τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη.

Επικρατέστερα ονόματα από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι κ. Σταυρός Δήμας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Γιάννης Μουρμούρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να αναλάβουν υπουργικές θέσεις οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Βορίδης και Γεωργιάδης. Εντωμεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ επιθυμούν να ανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.

Μετά την αυριανή ορκωμοσία θα υπάρξει επικοινωνία του νέου πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Για μεγάλη τιμή
και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έκανε λόγο ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος, στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του ονόματος του από την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαδήμος, αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, επεσήμανε ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής του ζωής στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.   

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution