Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Μακάμπι - Παναθηναικός 3-0 (βίντεο με τα γκολ)

Ο θίασος Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλου, Πατέρα, Γιαννακόπουλου διασύρθηκε και στο Τελ Αβίβ με 3-0 από τη Μακάμπι και πλέον η ρεβάνς αναμένεται... καυτή στο ΟΑΚΑ
Το βαρέλι του Παναθηναϊκού τελικά έχει πιο κάτω. Οι «πράσινοι» απόψε πλησίασαν στον πάτο του. Οι Ισραηλινοί της Μακάμπι διέσυραν τους «πράσινους» με 3-0 και τους στέλνουν εκτός Europa League, εκτός και αν γίνει θαύμα. Αυτή η ομάδα που έχει παρατηθεί από τους πλούσιους αλλά εξαφανισμένους μετόχους της, περιφέρει το κουφάρι της στα ευρωπαϊκά γήπεδα και μετά την Οντένσε ήρθε και η Μακάμπι να ασελγήσει πάνω της!
Πλέον η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ περισσότερο μετατρέπεται σε συλλαλητήριο κατά της άρρωστης αυτής κατάστασης από τον... τρελαμένο κόσμο που όσα βλέπει δεν μπορεί να τα πιστέψει. Δράμα...


«Ψήφο» εμπιστοσύνης σε Σιμάο

Μπορεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να σκεφτόταν τον Βιτόλο για την θέση του «κόφτη» στο 4-3-3, ωστόσο, προτίμησε τον Σιμάο, ο οποίος είναι σαφώς πιο έτοιμος από τον Ισπανό μέσο. Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τον Λουκά Βύντρα για τα δεξιά της άμυνας, αφήνοντας τον Σεϊταρίδη στον πάγκο που είχε κάποιες πιθανότητες να κάνει την... έκπληξη και να ξεκινήσει.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο σε ρόλο αμυντικού χαφ, έχοντας μπροστά Νίνη και Κατσουράνη. Ο Λέτο αριστερό εξτρέμ, ο Κουίνσι δεξί και ο Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης.

Τα... άχαστα και ο «αεροδιάδρομος»!

Ο Φερέιρα το είχε πει ουκ ολίγες φορές στους παίκτες του. Η άμυνα της Μακάμπι παίζει συχνά με την... φωτιά και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι Ισραηλινοί έμπαζαν στα μετόπισθεν! Ο Παναθηναϊκός αν και είχε εκτός παιχνιδιού τόσο τον Νίνη όσο και τον Κατσουράνη, κατάφερε κυρίως χάρη στον Λέτο και τον Κουίνσι να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Κουίνσι και Τοτσέ έχασαν τα... άχαστα σε ανεπανάληπτα τετ-α-τετ ενώ ο Γκανέζος εξτρέμ λίγο έλειψε να πετύχει μαγικό γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρο των γηπεδούχων.

Οι «πράσινοι» είχαν... σπίθα στην επίθεση αλλά όχι και διάρκεια στο παιχνίδι τους. Μάλιστα, στον άξονα της μεσαίας γραμμής υπήρχε τεράστιο κενό, σαν... αεροδριάδρομος με τον Σιμάο να τρέχει μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ανασταλτική η ομάδα του Φερέιρα μόνο σιγουριά δεν έβγαζε, οι χώροι που άφηνε τεράστιοι αλλά ο Τζόρβας και η ανικανότητα των Ισραηλινών κράτησαν ανέπαφη την εστία του «τριφυλλιού»!

«Κατέρρευσε» σαν χάρτινος πύργος!

Τα... καμπανάκια χτυπούσαν από το πρώτο μέρος αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τα άκουσε. Και πως να τα ακούσει όταν στην επανάληψη ούτε καν βγήκε στο γήπεδο! Τρομερή εικόνα κατάρρευσης και εγκατάλειψης του παιχνιδιού. Αναίτια οπισθοχώρηση, καμία διάθεση για το οτιδήποτε, μια ομάδα... νεκρή! Οι Ισραηλινοί με το... καλησπέρα ρίσκαραν με 4-4-2, πίεσαν την άμυνα του Τζόρβα και μέσα σε επτά λεπτά πήραν προβάδισμα πρόκρισης! Ο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Βιτόλο για να μαζέψει ότι μπορεί στο κέντρο αλλά μάταια.

Στο 60' ο Κονάτε πίσω από την πλάτη του Σπυρόπουλου και στο 67' ο Ατάρ με πέναλτι ευγενική χορηγία του Καντέ έβαλαν μπροστά τους Ισραηλινούς με 2-0, ένα σκορ απόλυτα φυσιολογικό για την εικόνα της αναμέτρησης.

Από το 75' και μετά ο Παναθηναϊκός άρχισε να ξυπνά από τον λήθαργο, ανέβασε την απόδοση του αλλά δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ αν και θα μπορούσε με τον Τοτσέ στο 80'. Η Μακάμπι δεν σταμάτησε να κυνηγά ακόμη ένα γκολ και τελικά να το πετυχαίνει στο 90', διαμορφώνοντας με τον Ατάρ το τελικό 3-0 που την στέλνει με το... ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση.

MAN OF THE MATCH: Ο Ατάρ. Ο Ισραηλινός επιθετικός έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού, δημιούργησε πολλά ρήγματα και ήταν ότι πιο επικίνδυνο διέθεταν οι Ισραηλινοί. Έφτιαξε το πρώτο και πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο γκολ της ομάδας του.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο έτερος φορ της επίθεσης της Μακάμπι. Ο Κονάτε που είναι στα 19 απέδειξε γιατί όλοι τον θεωρούν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που παίζουν αυτή την στιγμή στο Ισραήλ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού». Για γέλια και για κλάματα, με την ευθύνη των κεντρικών χαφ να είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των αμυντικών. Κατσουράνης και Νίνης ήταν σαν να μην υπήρχαν στο γήπεδο, ενώ τόσο ο Λέτο όσο και ο Κουίνσι δεν βοηθούσαν Σπυρόπουλο και Βύντρα που ήταν ξανά σε πολύ κακό βράδυ. Οι Ισραηλινοί και δεν είναι υπερβολή, θα μπορούσαν πετύχουν περισσότερα γκολ. Τραγικός ο «Σπυρό» που έφαγε δύο γκολ στη πλάτη του! Κάτι που δεν γίνεται ούτε στο... playstation!
Η ΓΚΑΦΑ: Το μπασκετικό... κλέψιμο του Καντέ στη φάση του πέναλτι. Βλακώδης αντίδραση που κόστισε στον Παναθηναϊκό από τον διεθνή στόπερ. Να ήταν και η μοναδική, όμως...
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα από τον Ολλανδό διαιτητή Μπράμχαρτ, τον οποίο... κρέμασε ο δεύτερος επόπτης στη φάση με την προβολή του Τοτσέ στο 81'. Η μπάλα πέρασε την γραμμή αλλά ποτέ δεν κατακυρώθηκε το «πράσινο» γκολ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:
Ο παρατημένος από τους μετόχους Παναθηναϊκός συνεχίζει να διασύρεται σε όλα τα επίπεδα. Μετά τον αποκλεισμό από την Οντένσε, το φιάσκο με τον Κάστρο, ήρθε και ο διασυρμός από την Μακάμπι με 3-0. Η ομάδα του Φερέιρα ήταν τόσο τραγική που θα μπορούσε να δεχθεί και περισσότερα γκολ. Μόνο με θαύμα μπορεί να περάσει η ομάδα στην επόμενη φάση, σε ένα ΟΑΚΑ που θα «βράζει» με αυτά που βλέπει!



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution