Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η Lady Gaga στο πλευρό των gay στο Europride της Ρώμης


Πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες άτομα πήραν μέρος, το απόγευμα του Σάββατου, στο Europride, την ευρωπαϊκή πορεία ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας, που οργανώθηκε, φέτος, στην ιταλική πρωτεύουσα.
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, την καταπολέμηση κάθε ομοφοβικής συμπεριφοράς και την ισότιμη μεταχείριση ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ.
Η στάση του Βατικανού απέναντι στην γκέι κοινότητα, ήταν το κύριο θέμα πολλών πανό, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα κατά του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της κυβέρνησής του.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία είναι μια από τις λίγες, πλέον, χώρες, στην Ευρώπη, που δεν παρέχει νομική κάλυψη και αναγνώριση στα ζευγάρια που συζούν, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Όπως είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετές ημέρες, η επίσημη φιλοξενούμενη της χθεσινής κινητοποίησης, ήταν η διεθνούς φήμης ποπ- σταρ, Lady Gaga.
Απευθυνόμενη στο συγκεντρωμένο πλήθος, στο αρχαίο ρωμαϊκό στάδιο "Τσίρκο Μάσιμο", η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ιταλικής καταγωγής, τόνισε: "δεν θα δεχθούμε να μας φερθούν σαν τίποτα το λιγότερο από ανθρώπινα όντα. Είμαστε εδώ και λέμε όχι στην έλλειψη ανοχής και στις διακρίσεις, βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπισθούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εκφρασθούμε κατά της ομοφοβίας".
Στη συνέχεια, η Stefani Joanne Angelina Germanotta (το πραγματικό όνομα της Lady Gaga) κάθισε στο πιάνο και τραγούδησε δυο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της: το "Born this way" και το "Εdge of Glory". Ανεφερόμενη, δε, στους προσωπικούς της προσανατολισμούς, θέλησε να συμπληρώσει: "με ρωτούν αν είμαι γκέι. Εγώ απαντώ ότι είμαι ένα παιδί της διαφορετικότητας, ότι είμαι ένα παιδί της γενιάς μας. Έχουμε την ηθική υποχρέωση να παλέψουμε για έναν καλύτερο κόσμο".

Μετά την εμφάνιση της παγκοσμίου φήμης ποπ-σταρ (η οποία πήγε στην Ρώμη χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα), ο Eουτζένιο Πατανέ, πρόεδρος της ιταλικής οργάνωσης Arcy Gay -από τους κύριους οργανωτές του φετινού Europride- ζήτησε την άμεση έγκριση από το κοινοβούλιο της Ρώμης, ενός νόμου κατά της ομοφοβίας και απευθυνόμενος στον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογράμμισε : "κύριε πρωθυπουργέ, εσείς φέρατε στη Ρώμη έναν δικτάτορα με την σκηνή του, τον Μουαμάρ Καντάφι. Εμείς, την Lady Gaga".





News247

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution