Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Νέα σκληρά φορολογικά μέτρα προανήγγειλε ο Βενιζέλος!


Αύξηση ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις και εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα από 1% εως 5% είναι, μεταξύ άλλων, τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο για το 2011, τα οποία ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «έγινε μια προσπάθεια να κάνουμε ορθολογικές, δίκαιες και αποδεκτές απο τους εταίρους μας επιλογές».
Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:
Εισφορά 1% για εισοδήματα από 12.000-20.000
Εισφορά 2% για εισοδήματα από 20.000-50.000
Εισφορά 3% για εισοδήματα από 50.000-100.000
Εισφορά 4% για εισοδήματα από 100.000 και πάνω
Ειδική εισφορά 5% για βουλευτές και αιρετούς άρχοντες των ΟΤΑ.
Στις 200.000 ευρώ παραμένει το ατομικό αφορλόγητο στα ακινητα.
Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 5% για την κατηγορία των βουλευτών, των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μετακλητών στελεχών.
Θα επιβληθεί ειδικό τέλος άσκησης επιτηδεύματος για ελευθερους επαγγελματίες.
Θα επιβληθεί φόρος 10% σε ετήσια εισοδήματα από 8.000 έως 12.000 ευρώ. Εξαιρούνται νέοι έως 30 ετών, συνταξιούχοι /ανω των 65 ετών και ΑΜΕΑ.
«Οταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου υπήρχε ανάγκη να επιβεβαιωθούν ποσά που έφταναν τα 5,5 δισ. ευρώ» και πρόσθεσε ότι έγινε προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις «δίκαιες και αποδεκτές από τους εταίρους μας».
«Όλα όσα λέμε σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο και το Εφαρμοστικό πρέπει να αναγνωστούν παράλληλα με την απόφαση μας να ξεκινήσει αμέσως η οργανωμένη συζήτηση για ένα αναπτυξιακό, δίκαιο και ισορροπημένο φορολογικό σύστημα» είπε ο υπουργός.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Επανέλαβε δε ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της 5ης δόσης στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution