Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Στηρίζουν την βοήθεια προς την Ελλάδα οι Γερμανοί Βουλευτές


Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος για την «γενικευμένη» προθυμία που διαπιστώνει ανάμεσα στους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού για το ζήτημα της νέας στήριξης στην Ελλάδα, εν όψει του κοινοβουλευτικού ψηφίσματος για την στάση του Βερολίνου την Παρασκευή.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την προθυμία να δράσουμε με υπευθυνότητα» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχαν συναντήσεις με τους Γερμανούς βουλευτές με στόχο να εξασφαλίσουν την υποστήριξη τους σε ένα νέο πακέτο στήριξης, τονίζοντας αφ' ενός την «τοξικότητα» μίας πιθανής χρεοκοπία στην Ευρωζώνη και αφ'ετέρου την προοπτική συμμετοχής των ιδιωτών σε ένα νέο πακέτο (που εκτιμάται πως θα αμβλύνει τις όποιες αντιθέσεις σε νέα στήριξη).

Ενδεικτικά, ο Χριστιανοδημοκράτης Χ.Μίχελμπαχ, της Οικονομική Επιτροπής του Μπούντεσταγκ ανέφερε πως «πρόκειται για το μέλλον της νομισματικής ένωσης, πιθανώς για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης και επίσης για το μέλλον της γερμανικής οικονομίας».

Στο ίδιο μήκος κινείται και ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων (FDP) Φίλιπ Ρέσλερ, του μικρότερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού: «Είναι σαφώς ζήτημα υπευθυνότητας, πρέπει να στηρίξουμε το ευρώ» ανέφερε.

Το FDP κρατά την σκληρότερη στάση απέναντι στις ευρωπαϊκές διασώσεις. Η πλειονότητα των Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων βουλευτών θέτει ως προϋπόθεση για νέα βοήθεια, πέραν των πρόσθετων μέτρων (περαιτέρω περιστολή δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις), τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης αλλά και την συμμετοχή σε εθελοντική βάση των τραπεζών στο κόστος διάσωσης.
tanea.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution