Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Δραματικοί τόνοι στην συνέντευξη Σαμαρά

Την αισιοδοξία του πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα πάρει σύντομα την επόμενη δόση εξέφρασε ο έλληνας πρωθυπουργός Α.Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

«Όλοι αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο και όλοι συμφώνησαν πως αμέσως μετά την έκθεση της τρόικας, θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση» τόνισε ο κος Σαμαράς.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για τη χώρα μας» τόνισε ο κος Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως δεν αισθάνθηκε ούτε μία στιγμή μόνος.

Ο κος Σαμαράς επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις με όποιο κόστος.
Προειδοποίησε επίσης ότι όσο αυξάνεται η ύφεση και κυρίως η ανεργία, τόσο τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, φαινόμενα που είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός είπε 2 φορες ότι τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου.

Είπε ακόμα ότι δεν θα χρειαστεί και άλλη Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση της δόσης.

"Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να παίξουμε με το διακύβευμα. Θα πάρουμε την δόση και θα περάσουμε στην άλλη σελίδα που είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Και οι τρείς είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα. Μπροστά σε αυτό δεν μπαίνουν άλλες λογικές", είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: "Εγω δεν είμαι ικανοποιημένος και ποτέ δεν θα το πω. Μέχρις ότου η Ελλάδα μπει ορατά στον δρόμο της Ανάπτυξης. Αν πω ότι είμαι ικανοποιημένος για μένα ανθρώπινα μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαι εφησυχασμένος."

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αποκρατικοποιήσεις τονίζοντας με έμφαση ότι παρά το γεγονός ότι κάποια πράγματα δεν είναι στις συμβατικές μας υποχρεώσεις - όπως η αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ ή η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης - εκείνος είναι αποφασισμένος να τα κάνει.

Ευχαριστίες Σαμαρά σε Βενιζέλο και Κουβέλη

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη για την στήριξη που παρέχουν στην κυβέρνηση. Και οι τρεις επεσήμανε, «έχουμε τεθεί στην υπηρεσία της πατρίδας και είμαστε ενωμένοι σαν γραθιά. Όσων αφορά τα εργασιακά, θα γίνει διαπραδμάτευση τόνισε και θα περάσουν τα μέτρα που πρέπει να περάσουν. Δεν λέω πως δεν θα είναι επώδυνα. Όμως, τόσο εγώ όσο και οι άλλοι δυο πολιτικοί αρχηγοί είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε, να πάρουμε τη δόση, να οδηγηθούμε στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη και να σώσουμε την Ελλάδα».

Σαμαράς: «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος αν δεν πέσει η ανεργία»

Μέχρι να βρεθούν θέσεις εργασίας και να έχουν ελπίδα οι νέοι της Ελλάδας δεν θα δηλώνω ούτε ικανοποιημένος ούτε ευφησυχασμένος. Ξέρω πως κάθε μέρα ο Έλληνας περνάει γολγοθά. Το εξήγησα και στους ευρωπαίους εταίρους. Βρήκα κατανόηση και τελείως διαφορετικό κλίμα για την χώρα μας. Η ανεργία οδηγεί σε απαράδεκτα φαινόμενα εξτρεμισμού και λαϊκισμού. ​​

Μετά την έκθεση θα έρθει και η… επιμήκυνση

Ερωτώμενος για το εάν και πότε θα υπάρξει επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, ο κος Σαμαράς αφού τόνισε πως η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής συνδέεται με την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και την έκθεση για το χρηματοδοτικό κενό, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα αυτή θα δοθεί.

«Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες, υπάρχουν κάποια θέματα  που πρέπει να ρυθμιστούν, τις οποίες παλεύουμε με νούμερα, αποδείξεις και επαφές. Πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν» πρόσθεσε.

Ελλάς –Γαλλία – Γερμανία - Ιταλία: ΣΥΜΜΑΧΙΑ! Ολάντ και Μόντι έρχονται στην Αθήνα!

Αναφερόμενος στη Γερμανίδα Καγκελάριο τις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα, ο κος Σαμαράς δήλωσε:

«Η κυρία Μέρκελ είναι κυρίαρχος παράγοντας, μιλήσαμε για τις εξελίξεις και τις προσπάθειες την ενημέρωσα αναλυτικά» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όταν τον ρώτησαν γιατί δεν έχει το ίδιο στενές σχέσεις με άλλους ευρωπαίους ηγέτες όπως για παράδειγμα τον Γάλλο πρόεδρο, ο κος Σαμαράς διαβεβαίωσε πως διατηρεί το ίδιο άριστες σχέσεις και με τον κύριο Ολάντ.

«Εκτός από τον κο Ολάντ, στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα θα έρθει και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ.Μόντι και δια της διπλωματική οδού θα καθοριστούν οι ακριβείς ημερομηνίες» είπε χαρακτηριστικά ο κος Σαμαράς.

Ανασχηματισμός μετά τη δόση;
Ο κος Σαμαρά απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως όλη του η προσοχή είναι αυτή την ώρα εστιασμένη στο να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να πάρουμε τη δόση και πρόσθεσε: «όταν πρέπει, όταν χρειαστεί, όταν αποφασιστεί, θα δούμε τα κενά και τα προβλήματα στο κυβερνητικό σχήμα. Δεν περιμένουμε με έναν ανασχηματισμό να γίνουν όλα. Κάθε κυβέρνηση έχει τα κενά της».


-->

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution