Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Στις 6 Μαΐου οι εκλογές

Την Κυριακή 6 Μαΐου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να εκδώσει το Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών.

Η επόμενη Βουλή θα συνέλθει για πρώτη φορά στις 17 Μαΐου.

Στις 20 Απριλίου θα γίνει η κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ενώ η ανακήρυξη των συνδυασμών θα γίνει στις 25 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, στη θέση τους θα παραμείνουν έως τις εκλογές όλα τα μέλη της κυβέρνησης που κατέχουν τα λεγόμενα εκλογικά υπουργεία -το Εσωτερικών, το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει μήνυμα προς το λαό, ανακοινώνοντας τις εκλογές. Στην ομιλία του θα εστιάσει στην ανάγκη να συνεχισθεί το μεταρρυθμιστικό έργο.

Επίσης, το μεσημέρι της Μ.Τετάρτης συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τον κύριο όγκο των ψηφοδελτίων του.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πράσινες λίστες θα συμπεριληφθούν οι Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μάλιστα στις περιφέρειες που οι ίδιοι επιθυμούν.

Παράλληλα, μετά το Πάσχα και πριν από τις 20 Απριλίου αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για την ανακεφαλαιοποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης πρόκειται να παρουσιάσει τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος, όπως η διαδικασία χρηματοδότησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ομόλογα του EFSF, αλλά όχι την τελική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ta nea .gr

1 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί συνέλαβαν σήμερα τον Άκη..
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution