Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Συναγερμός για την 22χρονη Ρωσίδα που διαγνώστηκε με AIDS

Σε ηλικία μόλις 22 ετών μετέτρεψε τη ζωή εκατοντάδων ανδρών σε κόλαση. Σε έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη που ο καθένας θα απευχόταν ακόμη και για τον μεγαλύτερο εχθρό του. Πίσω από τα γαλανά της μάτια και τις εντυπωσιακές αναλογίες της κρυβόταν μια θανατηφόρα παγίδα. 

Η ιερόδουλη που βρέθηκε θετική στον ιό του AIDS έχει σπείρει πλέον τον τρόμο και τον πανικό τόσο στα άτομα που πέρασαν από το κρεβάτι της όσο και στις υγειονομικές αρχές της χώρας μας.

Το αρχικό σοκ που υπέστησαν τα μέλη κλιμακίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που πραγματοποιούσαν υγειονομικούς έλεγχους σε οίκους ανοχής, ήρθαν γρήγορα να διαδεχθούν ο φόβος και η αγωνία.

Σε ένα από τα «σπίτια» του έρωτα, στην οδό Φώκαιας 22 στο κέντρο της Αθήνας, το εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ διαπίστωσε ότι μια 22χρονη εκδιδόμενη γυναίκα που είχε έρθει στη χώρα μας από τη Ρωσία εργαζόταν παράνομα καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής στη χώρα και το ειδικό βιβλιάριο υγειονομικού ελέγχου που απαιτείται να έχουν πάντα μαζί τους οι ιερόδουλες. Χωρίς δεύτερη σκέψη, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ την υπέβαλαν σε άμεσο τεστ (rapid test) και διαπίστωσαν ότι ήταν φορέας του AIDS.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν οι διωκτικές αρχές που έσπευσαν στον οίκο ανοχής. Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνόδευσαν την 22χρονη Τατιάνα Μπουκτογιάροβα στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιερόδουλη δεν έδωσε καμία απάντηση στις πρώτες ερωτήσεις των αστυνομικών όσον αφορά το χρονικό διάστημα που εργαζόταν στον οίκο ανοχής, αλλά και για το πότε και με ποιο τρόπο εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα. 

Οι αστυνομικοί οδήγησαν την Τατιάνα Μπουκτογιάροβα ενώπιων των δικαστικών αρχών. Σε βάρος της Ρωσίδας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωωματική βλάβη, για την παραβίαση της σφράγισης του παράνομου οίκου ανοχής, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων και άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα, ενώ παραπέμφθηκε στον ανακριτή του 13ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και να αναγνωριστεί το πρόσωπο της ιερόδουλης από άνδρες που είχαν συνευρεθεί μαζί της και να υποβληθούν σε εξετάσεις, οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της. Η ξανθιά Ρωσίδα έχει γεννηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου του 1990 και κατοικούσε στο Γαλάτσι. 

Εργαζόταν στον συγκεκριμένο οίκο ανοχής της οδού Φώκαιας για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές, ο αριθμός των πελατών της τις ημέρες που δούλευε ανερχόταν σε διψήφιο αριθμό.

Η εξάπλωση του ιού προκαλεί συναγερμό
Συναγερμός από την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού του AIDS έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές τις χώρας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε διάστημα ενός έτους ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρουσιάστηκε αυξημένος κατά 57%. 

Ο εντοπισμός της ιερόδουλης οροθετικής έρχεται να φέρει στο φως της δημοσιότητας νούμερα τα οποία προκαλούν ανατριχίλα. Σύμφωνα με αυτά, στις τάξεις των χρηστών ναρκωτικών το AIDS τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα, καθώς παρουσιάζει αύξηση που αγγίζει τα 1.500%. 

Οπως μας εξηγεί ο γιατρός του τμήματος Παρέμβασης στην Κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ Βαγγέλης Λιάπης, τα μεγαλύτερα ποσοστά παρατηρούνται στους χρήστες ενδοφλέβιων ψυχοδραστικών ουσιών. «Συγκεκριμένα, κατά την περσινή χρονιά δηλώθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων 241 HIV μολύνσεις από χρήστες, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστιαία αύξηση του 1.500%».

Την ίδια ώρα οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι το AIDS δεν κάνει θραύση μόνο στους τοξικομανείς. «Το 2011 τα νέα κρούσματα HIV λοίμωξης που καταγράφηκαν στη χώρα μας έφτασαν τα 954, αριθμός αυξημένος κατά 57% σε σχέση με το 2010. Δυστυχώς, αν δεν παίρνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις, θα βλέπουμε τους αριθμούς να αυξάνονται συνεχώς» καταλήγει ο κ. Λιάπης.

Εσπασαν τα τηλέφωνα του ΚΕΕΛΠΝΟ
Εσπασαν τα τηλέφωνα μετά την αποκάλυψη για την 22χρονη ιερόδουλη που είναι φορέας του AIDS. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δεχτεί τουλάχιστον 600 κλήσεις από άντρες που επισκέφτηκαν το τελευταίο διάστημα τον οίκο ανοχής επί της οδού Φώκαιας, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχει σφραγιστεί επτά φορές από τις αστυνομικές αρχές για την παράνομη λειτουργία του.

Η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων Τζένη Κρεμαστινού κάνει έκκληση σε όσους επισκέφτηκαν τον οίκο ανοχής να επικοινωνήσουν στην τηλεφωνική γραμμή για το AIDS 210-7222222 και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ (210-5212054), ώστε να καταγραφεί η περίπτωσή τους και να τους δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες. 

Από την πλευρά του, ο γιατρός του τμήματος Παρέμβασης στην Κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ Βαγγέλης Λιάπης αναφέρει στην «Espresso»: «Είναι σημαντικό να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες του συγκεκριμένου οίκου ανοχής, ώστε να εξεταστούν για AIDS. Δεν είναι δυνατόν άντρες ανεξαρτήτως ηλικίας να μη χρησιμοποιούν προφυλάξεις κατά την επίσκεψή τους σε οίκους ανοχής. Ακόμα και για στοματικό έρωτα είναι απαραίτητο το προφυλακτικό».

Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους έχουν βρεθεί δεκαπέντε άτομα τα οποία παραδέχτηκαν στους ειδικούς πως έκαναν σεξ με την 22χρονη Τατιάνα Μπουκτογιάροβα χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, ενώ σε τρεις από αυτούς κρίθηκε απαραίτητη η χρήση συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής. «Οι αριθμοί αυτοί αλλάζουν συνεχώς, καθώς όσο δημοσιοποιείται το θέμα τόσο περισσότεροι μπαίνουν στη διαδικασία να επικοινωνήσουν με τα τηλεφωνικά κέντρα.

Σαρωτικοί έλεγχοι στα «ροζ» σπίτια
Μέσα σε μία εβδομάδα συνελήφθησαν συνολικά 86 άτομα, για αδικήματα που αφορούν τα ήθη και για παράβαση σφραγίδων σε οίκους ανοχής. Τα τριάντα από αυτά διώκονται για ποινικά αδικήματα, ενώ για τα υπόλοιπα 56 οι παραβάσεις τους είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Συνολικά, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 207 παρανομίες περί ηθών, ενώ τις επόμενες μέρες οι έλεγχοι στα «ροζ» σπίτια θα εντατικοποιηθούν. 

Η υγειονομική διάταξη που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας πριν από έναν μήνα για τον έλεγχο της υγείας των μεταναστών στάθηκε ως αφορμή για τον εντοπισμό της 22χρονης ιερόδουλης φορέα του AIDS Τατιάνα Μπουκτογιάροβα. Σύμφωνα με τη διάταξη, στα αρμόδια όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ επιτρέπεται πλέον να επιβάλουν σε υγειονομική εξέταση τις εκδιδόμενες γυναίκες που κρίνουν εκείνα απαραίτητο. 

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους οίκους ανοχής. Ειδικά τώρα, επιβάλλεται το ΚΕΕΛΠΝΟ να βρεθεί σε όλους αυτούς τους παράνομους χώρους, ώστε να ελεγχθούν όλα τα άτομα. Βέβαια, μετά τη δημοσιοποίηση της 22χρονης Ρωσίδας οι οίκοι θα λάβουν δυστυχώς τα μέτρα τους και κάποιες από τις κοπέλες θα αποσυρθούν χωρίς να εξεταστούν» αναφέρει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού.
Προφυλακιστέα κρίθηκε η 22χρονη ιερόδουλη, Tatiana Bukhtoyarova, μετά την απολογία της στον 13 τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι προσέφερε τις υπηρεσίες της, γνωρίζοντας ότι ήταν φορέας του ιού HIV.



Η 22χρονη Tatiana Bukhtoyarova εντοπίστηκε το Σάββατο σε οίκο ανοχής επί της οδού Φωκαίας 22 στην Αθήνα και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατοικεί στο Γαλάτσι.

Στην 22χρονη ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για την παραβίαση της σφράγισης του παράνομου οίκου ανοχής, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων και για άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.

Espressonews

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution