Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Αγωνία για την ομηρία στην Κομοτηνή

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της αστυνομίας με τον οπλισμένο 52χρονο άντρα που κρατά από το μεσημέρι δύο ομήρους στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI Plc, στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.
Οι διαπραγματευτές της αστυνομίας έχουν συνεχή επικοινωνία με τον δράστη, μέσω κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί και να απελευθερώσει τους δύο οδηγούς της εταιρίας.

Βασικό αίτημα του δράστη που απολύθηκε πριν από οκτώ μήνες είναι η επαναπρόσληψή του στην εταιρία.
Ο ίδιος, έθεσε επίσης ως αίτημα στους αστυνομικούς την καταβολή δεδουλευμένων ύψους περίπου 31.000 ευρώ που -όπως υποστηρίζει- του χρωστάει η εταιρία.
Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι οι αστυνομικοί διατηρούν και τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο οδηγούς που κρατά ομήρους ο δράστης σε χώρο της εταιρίας.
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται οι αστυνομικοί να φέρουν στο δράστη τη φαρμακευτική αγωγή που ζήτησε από το σπίτι του, καθώς, όπως είπε, πάσχει από μελαγχολία.
Ανακοίνωση της εταιρείας
"Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ίλεν Μαρίνοφ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά.
Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και οχυρώθηκε στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.
Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51.
Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.
Το χρονικό της υπόθεσης

 Ο 52χρονος άνεργος πατέρας δύο παιδιών, που εργάζονταν στην επιχείρηση και απολύθηκε πριν από οκτώ μήνες στις 13:15 το μεσημέρι της πήγε στο εργοστάσιο και άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα αδιακρίτως.

Ζήτησε να επαναπροσληφθεί στην εταιρεία, λέγοντας πως όλο αυτό το διάστημα είχε λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις από τον ιδιοκτήτη.
Τραυμάτισε έναν από τους ιδιοκτήτες και έναν εργαζόμενο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο και δεν υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους.


Θρίλερ στην Κομοτηνή από Matsomenos

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution