Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σπήλιος Λιβανός: Δεν φυγάδευσα εγώ το 1 εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό

Σάλος έχει προκληθεί για τον βουλευτή ο οποίος φυγάδευσε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες το βράδυ  ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα «Μαύρου Χρήματος» κ. Π. Καλούδης, για έναν και μοναδικό μέλος του Κοινοβουλίου  που διαπιστώθηκε ότι έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό.

Η  σχετική ανακοίνωση από τον κ. Π. Καλούδη πυροδότησε όργιο φημολογίας και… «αλληλοκαρφωμάτων» μεταξύ βουλευτών, για το ποιος μπορεί να είναι ο  «δράστης». Προκάλεσε όμως και αντιδράσεις,  επειδή ο Πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα δεν έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την ταυτότητα του βουλευτή, με αποτέλεσμα οι υποψίες να στρέφονται εναντίον και των 300 βουλευτών της σημερινής Βουλής.

Ο ίδιος  ο κ. Καλούδης πάντως διευκρίνισε ότι δεν ήταν παράνομος ο τρόπος με τον οποίο εξήχθησαν τα χρήματα στο εξωτερικό, αλλά παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για ζήτημα  «ηθικής τάξης».                   

Σήμερα, βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως από το ΠΑΣΟΚ,  έθεσαν επιτακτικά σήμερα ζήτημα αποκάλυψης του ονόματος του βουλευτή, καθώς ο κ. Καλούδης δεν αποκάλυψε χθες την ταυτότητά του, ενώ  5  βουλευτές από το ίδιο  κόμμα έθεσαν το ζήτημα στο γραφείο του προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου.   

Να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή ζήτησε και «επισήμως», με τοποθέτησή του στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.  Χρ. Πρωτόπαπας.  «Πρέπει να μάθουμε ποιος είναι  αυτός και να αναλάβει τις ευθύνες του» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.  «Θα παρέμβω και ο ίδιος» δεσμεύθηκε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος αναγνώρισε ότι υπάρχει κώλυμα από την πλευρά του προέδρου της Αρχής και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αποκάλυψη του ονόματος, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να σε κάθε περίπτωση να δημοσιοποιηθεί το όνομα.        

«Να υπάρχει από την πλευρά σας και μια δέσμευση για μια επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας» ζήτησε από πλευράς ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Ν. Δένδιας, ο οποίος ζήτησε να υπάρχει και συγκεκριμένη χρονική δέσμευση.

«Υποψίες» κάποια στιγμή φάνηκε να στρέφονται σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού, ίσως και επειδή ζήτησε πρόσφατα (πριν ένα περίπου μήνα) με έγγραφό του προς τον αρμόδιο αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Αργύρη,  να γίνει διόρθωση στην προσωπική του δήλωση περιουσιακής κατάστασης,  επειδή εκ παραδρομής δεν δηλώθηκε στη χρήση του οικονομικού έτους 2009 ποσό 1.050.000 ευρώ που ήταν κατατεθειμένο ήδη σε τράπεζες του εξωτερικού (οι 980.000 ευρώ) και του εσωτερικού (70.000 ευρώ). Ο κ. Λιβανός όμως,  σε σημερινή δήλωσή του,  διέψευσε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για τον ίδιο,  επισήμανε ότι η αναφορά του κ. Καλούδη αφορά νυν βουλευτή και προειδοποίησε ότι κάθε εμπλοκή του ονόματός του εφεξής θα θεωρηθεί συκοφαντική. 

Star  

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution