Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Απεργία στο Μετρό και τα Μέσα Μεταφοράς Τρίτη 17/1/2012

Παναττική απεργία οργανώνει αύριο, Τρίτη, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και τα υπόλοιπα εργατικά κέντρα του νομού, καλώντας όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες να συμμετέχουν.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κινητοποίηση και από το ΠΑΜΕ, που καλεί σε συγκέντρωση επίσης στις 11:00 στην Ομόνοια.

Λόγω της απεργίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, ενώ ακινητοποιημένο θα παραμείνει το μετρό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ και με βάση τις ανακοινώσεις των εργαζομένων, τα Μέσα Μαζικής Μεταφορά θα λειτουργήσουν ως εξής:

- Λεωφορεία και Τρόλλεϋ από 07:30 έως 22:00

- Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος  από 09:00 έως 21:00

- Προαστιακός Σιδηρόδρομος από 07:00 έως 10:00 και από 13:00 έως 22:00

- Τραμ από 08:00 έως 22:00

Το Μετρό Θα παραμείνει εκτός λειτουργίας ολόκληρο το 24ωρο

Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει για την Τρίτη δύο παναττικές στάσεις εργασίας από τις 11.00 – 14.00 και από 14.00 – 17.00 και καλεί τα μέλη της στην συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος.

Παράλληλα και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει προγραμματίσει για την Τρίτη δίωρη στάση εργασίας «προκειμένου να διευκολυνθεί  η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την ίδια ημέρα. Οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν επιπλέον στάση εργασίας για τη διευκόλυνση των συναδέλφων».

Επίσης 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για την Τρίτη οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ακόμη την αποχή τους έως και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου συνεχίζουν οι δικηγόροι οι οποίοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, στο περαιτέρω «άνοιγμα» των δικηγορικών εταιρειών, στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, αλλά και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων Αττική καλεί τα μέλη της η ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Επίσης σε απεργία προχωρεί και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι «εργαζόμενοι στις Τράπεζες έχουν τους δικούς τους λόγους να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά στις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιθέσεις και να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία».

Επιπλέον στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν, σύμφωνα με ανακοίνωση τους, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", η Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Λόγω της συμμετοχής ναυτεργατικών ενώσεων στην απεργία υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των πλοίων. Οι επιβάτες για να αποφύγουν την ταλαιπωρία προτού ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τις ναυτιλιακές εταιρείες ή με το Λιμεναρχείο Πειραιά στα τηλέφωνα  210-4226000 και 210-4147800.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ συμφώνησαν κατά τη συνεδρίαση του διασωματειακού τους οργάνου να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία (Τρίτη - Τετάρτη), την οποία έχουν ήδη κηρύξει οι ομοσπονδίες τους (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).
ΤΑ ΝΕΑ


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution