Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικά πολεμικά πλοία άνοιξαν πυρ σε "Λεβιάθαν" και "Αφροδίτη" !

Τουρκικά πολεμικά πλοία άνοιξαν πυρ στην περιοχή ερευνών φυσικού αερίου «Λεβιάθαν» και «Αφροδίτη» στην ΑΟΖ Ισραήλ και Κύπρου, σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα Debka.

Τα σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού άνοιξαν πυρ για εκφοβισμό στις 21 Δεκεμβρίου, συνεχίζει η ιστοσελίδα, η οποία θεωρείται ότι έχει πληροφόρηση από τη Mossad

Σύμφωνα πάντα με τους Ισραηλινούς, για το θέμα δεν έγινε κάποια επίσημη αναφορά από το Ισραήλ και από την Κύπρο, επειδή το επεισόδιο συνέβη σε διεθνή ύδατα, όμως και οι δύο χώρες ενίσχυσαν την παρουσία τους στην περιοχή.

Ωστόσο, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ο Κύπριος πρόεδρος αποφάσισε να σπάσει αυτή τη σιωπή, για να αποτρέψει την Τουρκία να αναλάβει περαιτέρω στρατιωτικές πρωτοβουλίες για εκφοβισμό.

Κατά τη διάρκεια επισκέψεών του σε στρατιωτικές βάσεις και στην κυπριακή Εθνική Φρουρά, ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι: «Αν η Τουρκία δεν αλλάξει τη διπλωματία των κανονιοφόρων της και δεν σταματήσει να παίζει τον σερίφη της περιοχής, οι επιπτώσεις δεν θα είναι καλές για ολόκληρη την περιοχή ούτε για τον τουρκικό λαό, και κυρίως ούτε για τους Τουρκοκύπριους».
Zougla

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution