Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Έληξε το θρίλερ της ομηρίας στον Κορυδαλλό


Μετά από ένα πολύωρο θρίλερ με διαπραγματεύσεις από τη διεύθυνση των φυλακών, παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης με τον περιβόητο βαρυποινίτη, Παναγιώτη Βλαστό και καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, φαίνεται πως τα πράγματα έληξαν ομαλά και αφέθηκαν όλοι οι όμηροι ελεύθεροι, παραδόθηκαν το όπλο και τα μαχαίρια και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους.

Αργότερα το βράδυ βγήκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού εμφανώς ανακουφισμένοι τρεις με τέσσερις από τους 25 επισκέπτες που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα την ώρα που έγινε αποτροπή της απόδρασης και ξεκίνησε η ομηρία για τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστος Τσάκαλος, Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος, κρατούσαν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου, παρέμεναν εγκλωβισμένοι εκεί.

Όπως έγινε γνωστό οι κρατούμενοι επιθυμούσαν να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο με τα αιτήματά τους αναφορικά με τις άθλιες συνθήκες κράτησης όπως τις χαρακτηρίζουν.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΣΤΟΥ

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ
Το απόγευμα της Δευτέρας ο περιβόητος βαρυποινίτης και κατηγορούμενος για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου επιχείρησε να αποδράσει μαζί με άλλους κρατούμενους, αλλά όταν αυτή η προσπάθεια απέτυχε λόγω των σωφρονιστικών υπαλλήλων, τότε αυτή με την απειλή όπλου κατάφεραν να τους κρατήσουην ομήρους.

Εκεί την ώρα όμως μόλις είχε τελειώσει το επισκεπτήριο και έτσι λόγω της αναστάτωσης και του συναγερμού εγκλωβίστηκαν όλοι οι επισκέπτες των φυλακών που είχαν πάει να δουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Όσον αφορά στο όπλο που βρέθηκε υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την ασφάλεια των φυλακών. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το όπλο μπήκε μέσα στη φυλακή από μητέρα κρατούμενου την ώρα του επισκεπτηρίου που σημαίνει ότι οι φυλακές είναι στην ουσία ξέφραγο αμπέλι. Φυσικά εγείρονται και ερωτήματα για το κατά πόσο η επιχείρηση απόδρασης είχε και εσωτερική βοήθεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με ένα εκ των πρωταγωνιστών της ομηρίας τον Μιχάλη Νικολόπουλο που μίλησε στον ΑΝΤ1, εκείνος ισχυρίστηκε ότι το όπλο δεν το έφερε κανείς συγγενής μέσα στη φυλακή, αλλά το βρήκαν όπως ακριβως βρίσκουν πχ και κινητά όταν το θέλουν. 


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution