Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υπερασπίζεται το ευρώ στο τηλεοπτικό μήνυμα που θα μεταδοθεί σήμερα το απόγευμα για το νέο έτος, τονίζοντας ότι έκανε την οικονομία της χώρας της ισχυρότερη.

«Πολλοί από εσάς ανησυχήσατε για την ασφάλεια του νομίσματος», αναφέρει, προσθέτοντας ότι στα 10 χρόνια που κυκλοφορεί το ευρώ «έκανε την καθημερινή ζωή ευκολότερη και την οικονομία μας ισχυρότερη».

«Σήμερα κάνω τα πάντα για να ενισχύσω το ευρώ. Αλλά αυτό θα έχει αποτέλεσμα μόνο εάν η Ευρώπη αντλήσει μαθήματα από το παρελθόν. Ένα από αυτά είναι ότι το κοινό νόμισμα δεν μπορεί να έχει πραγματική επιτυχία εάν εμείς στην Ευρώπη δεν συνεργαστούμε πιο στενά από ό,τι κάναμε ως σήμερα».

Στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της, το οποίο πρόκειται να μεταδοθεί το απόγευμα σήμερα, η καγκελάριος λέει ότι αυτό συμβαίνει πλέον:

«Η Ευρώπη ενώνεται κι ενισχύεται στην κρίση. Ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και θα έχει εμπόδια, αλλά στο τέλος του δρόμου η Ευρώπη θα βγει από την κρίση ισχυρότερη από ό,τι ήταν όταν εισήλθε σε αυτή», τονίζει. Παρότι η οικονομία της Γερμανίας πηγαίνει καλά, το 2012 «χωρίς καμιά αμφιβολία θα είναι πιο δύσκολο» από τη φετινή χρονιά, προειδοποιεί.

Η Μέρκελ αναφέρει στο μήνυμά της ότι το 2011 υπήρξε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από ρήξεις, εξεγέρσεις και καταστροφές: αναφέρεται στην Αραβική Άνοιξη αλλά και στην πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα που ώθησε την κυβέρνησή της να ανακοινώσει ότι η χώρα θα πάψει να χρησιμοποιεί την πυρηνική ενέργεια έως το 2022.

   

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution