Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Νέα σκληρά μέτρα για να πάρουμε την 7η δόση!

Πριν καλά καλά εκταμιευτεί η 6η δόση οι δανειστές θέτουν προϋποθέσεις και όρους καταβολής της επόμενης δόσης «μαμούθ» των 90 δισ. Ο Ιανουάριος θα είναι καθοριστικός μήνας καθώς όπως όλα βεβαιώνουν θα ζητηθεί η άμεση ψήφιση των μέτρων που θα συνοδεύουν την νέα δανειακή σύμβαση αλλά και «πολιτική σταθερότητα» θέτοντας ως όρο την μη διενέργεια εκλογών αν δεν ολοκληρωθούν όλες οι κινήσεις που θα αποτρέψουν νέα δημοσιονομική εκτροπή.

Όπως βεβαιώνουν όλες οι πληροφορίες η τρόικα έθεσε ήδη τους νέους όρους στις συναντήσεις που είχε με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων. Ενώ η νέα καταιγίδα πιέσεων συζητήθηκε στην επικοινωνία που είχε ο Λ. Παπαδήμος με τους πολιτικούς αρχηγούς την περασμένη εβδομάδα.

Ενδεικτική του τι θα αντιμετωπίσει πάλι η χώρα μέχρι την 15η Ιανουαρίου που θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα είναι η δήλωση που έκανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τρόικας στο Reuters την Παρασκευή, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να δώσουν επιπλέον κεφάλαια στην Ελλάδα, αν δεν πειστούν ότι αυτά θα πιάσουν τόπο.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution