Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη των Bodyline

Μία ακόμα σύλληψη επιφανούς επιχειρηματία για υπέρογκες οφειλές προς το δημόσιο ήρθε να ταράξει τα νερά στο στο χώρο της αισθητικής και του αδυνατίσματος.
Στα χέρια της οικονομικής αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης, ο 72χρονος ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος "Bodyline" που φέρεται να είχε οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 650.000 ευρώ.
Η σύλληψή του έγινε στην περιοχή της Φιλοθέης, μετά από έγγραφο που έστειλε ο εισαγγελέας κ. Νίκος Αντωναράκος στην Οικονομική Αστυνομία. Το έγγραφο απεστάλη κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς της 4ης ΔΟΥ Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές του γνωστού επιχειρηματία σχετίζονται με ΦΠΑ και άλλες φορολογικές εκκρεμότητες.
Να σημειωθεί ότι ο 72χρονος επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε σχετικό διακανονισμό το 2009, όμως στη συνέχεια δεν αποπλήρωσε τις κανονισμένες δόσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος επιχειρηματίας είχε επιχειρήσει προ μερικών εβδομάδων να τακτοποιήσει και άλλη σημαντική οικονομική εκκρεμότητα με το ελληνικό δημόσιο.
Η σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία είναι η τέταρτη τις τελευταίες ημέρες από την ΕΛ.ΑΣ. Είχαν προηγηθεί άλλες τρεις συλλήψεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ακολουθεί η σύλληψη και άλλων 12 επιχειρηματιών.
Δηλώσεις υπουργού
Με αφορμή την παρουσίαση του απολογισμού, της έως σήμερα λειτουργίας, της νέας Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία της νέας αυτής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την κοινωνία μας, που απαιτεί διαφάνεια, έλεγχο, απόδοση ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων.
Αποτελούν, ταυτόχρονα, επιβεβαίωση της επιλογής της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο διαφθοράς. Ότι το κράτος δεν χαρίζεται σε κανέναν.
Είναι τα αποτελέσματα της επιλογής μας να εισάγουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παράλληλη, με άλλες παραδοσιακές υπηρεσίες, δίωξη των εγκλημάτων και των αδικημάτων που αφορούν στη φορολογική νομοθεσία και το οικονομικό έγκλημα, είτε τελούνται με φυσικό τρόπο, είτε με ηλεκτρονικό.
Θέλω όμως, να τονίσω ότι η δράση της νέας Υπηρεσίας δεν είναι ενάντια στην επιχειρηματικότητα αλλά είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και του υγιούς ανταγωνισμού. Είναι υπέρ της εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
Είναι δράση ενάντια στο οργανωμένο οικονομικό έγκλημα, ενάντια σε πάσης φύσεως οικονομική διαπλοκή, που υποτιμά και προσβάλλει το κοινωνικό σύνολο και θέτει σε αμφισβήτηση τη λειτουργία των θεσμών της δημοκρατίας μας.
Θέλω να συγχαρώ τους άνδρες και τις γυναίκες, στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τις αλλεπάλληλες επιτυχίες τους και να τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν την αποστολή τους με βάση τους κανόνες του κράτους δικαίου, έχοντας υπόψη τους ότι απέναντι στο νόμο όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Έτσι ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για να αλλάξουν οι παλαιές δομές, αντιλήψεις και νοοτροπίες.
Ν’ αλλάξουν τα αντανακλαστικά και οι ρυθμοί λειτουργίας του κράτους. Ν’ αλλάξει η κοινωνική συμπεριφορά των πολιτών".
news247

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution