Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τον Ιανουάριο θα ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση

Έως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει τεθεί προς ψήφιση η νέα δανειακή σύμβαση στη βουλή, ενώ το Φεβρουάριο μπορεί να έχει συμφωνηθεί το PSI, όπως προκύπτει από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. 

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξουσιοδοτήθηκε να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με τη Siemens, που είχε ξεκινήσει ο πρώην υπουργός, Χ. Παμπούκης, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί, με σκοπό να προσχωρήσει σε συμβιβασμό με την εταιρία για τα οφειλόμενα στο ελληνικό Δημόσιο, που υπολογίζονται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ. 

Την Τετάρτη, επίσης, θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή, συζητώντας νομοσχέδιο-σκούπα για όλες τις εκκρεμότητες της κυβέρνησης. 

Σημαντικό είναι ότι, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, έχει συμφωνηθεί η διαδικασία των ξεχωριστών επιστολών των αρχηγών, για την εκταμίευση της έκτης δόσης, που σημαίνει ότι αναμένονται αντίστοιχες επιστολές όπως του κ. Αντώνη Σαμαρά, από Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Καρατζαφέρη.

Τέλος το υπουργικό εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, να συντονίσει οριζόντιο νομοσχέδιο στο οποίο θα περιληφθούν οι ρυθμίσεις που είναι απολύτως αναγκαίες για την προώθηση του προγράμματος και των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου παρείχε στη σημερινή του συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution