Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Εξαιρέσεις στο τέλος ακινήτων για ευπαθείς ομάδες

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το χαράτσι στα ακίνητα και πλέον στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεγαλώσει η λίστα των ευπαθών ομάδων οι οποίες εξαιρούνται από την καταβολή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται σχετική υπουργική απόφαση για την απαλλαγή ασθενών, υπερηλίκων και νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Οι όροι


Η εξαίρεση θα συνδεθεί με εισοδηματικά κριτήρια (δηλαδή το ετήσιο εισόδημα) και την αντικειμενική αξία των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους.

Ανάλογα κριτήρια ισχύουν και για τις ομάδες που ήδη εξαιρούνται (άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι).

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει το Έθνος, για τους ανέργους η απαλλαγή δεν παρέχεται εφόσον το οικογενειακό εισόδημά τους υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επίσης, για όλες τις ευπαθείς ομάδες μειωμένοι συντελεστές και απαλλαγές δεν ισχύουν αν η αξία της ακίνητης περιουσίας του φορολογουμένου υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ή αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο έχει τιμή ζώνης πάνω από 3.000 ευρώ ή έχει έκταση πάνω από 120 τ.μ., προσαυξανόμενη κατά 20 τ.μ. για κάθε παιδί μέχρι τα 200 τ.μ.
newsbeast

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution