Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά!


Κατακόρυφη μείωση της θερμοκρασίας, έντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Ήδη στα ορεινά έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια.  Όπως δείχνουν ερασιτεχνικές κάμερες παρακολούθησης καιρού, ήδη από εχθές το απόγευμα, στον Παρνασσό σε υψόμετρα 2.000 μέτρων και άνω έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια. Στα λευκά έχουν ντυθεί και οι βουνοκορφές στις Σέρρες.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αυτή την ώρα στην περιοχή του Πειραιά σημειώνεται έντονη χαλαζόπτωση ενώ καταρρακτώδεις βροχές πέφτουν και στις περισσότερες περιοχές στην Αθήνα. Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται και σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στις μεταφορές. Μετ' εμποδίων εκτελούνται τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας, λόγω κακοκαιρίας τη Δευτέρα, τόσο από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Με δυσκολία εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε αρκετές πορθμειακές γραμμές όπως στο Βόλο και στον Άγιο Κωνσταντίνο όπου έχουν «δέσει» τα πλοία ενώ στη Καβάλα και σε άλλες περιοχές γίνονται μόνο με κλειστού τύπου.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα, Δευτέρα, ωστόσο θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ακόμη θα υποχωρήσει σημαντικά η θερμοκρασία καθώς θα επικρατήσουν σταδιακά βοριάδες.
Δείτε τις εικόνες που καταγράφουν οι μετεωρολογικές κάμερες.
Έντονη βροχόπτωση στην Κηφισιά
Μαύρα σύννεφα καλύπτουν τον ουρανό στο Νέο Ηράκλειο
Εικόνα από το καταφύγιο της Λαϊλιάς στις Σέρρες
Με χιόνι έχουν καλυφθεί οι κορυφές του Παρνασσού

24h NewsRoom

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution