Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά

Σε τεταμένο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα.

Σύμφωνα με τη ΝΔ ο πρωθυπουργός τορπίλισε κάθε δυνατότητα διαλόγου μετά το «υβρεολόγιο» που εξαπέλυσε στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντώνης Σαμαράς αντί για χειραψία μόλις μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού του είπε, «εάν δεν ήταν τόσο δύσκολες οι στιγμές για τη χώρα να ξέρεις ότι δε θα ερχόμουν. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λίγα λεπτά πριν εσύ να τορπιλίζεις κάθε δυνατότητα διαλόγου και αυτή καθεαυτή τη συνάντηση».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η συνάντηση διήρκησε είκοσι λεπτά και σύμφωνα με τη ΝΔ ο πρωθυπουργός έκανε μια γενική ενημέρωση στον Α. Σαμαρά. 

Από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση για τα σενάρια που υπάρχουν σχετικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και την κατάσταση της οικονομίας.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές ο Γ. Παπανδρέου είπε στον Α. Σαμαρά ότι «θα έχεις όση πληροφόρηση θέλεις και όποτε τη θέλεις». 

Ζήτησε δε από τον Α. Σαμαρά στήριξη στο πολυνομοσχέδιο (η ΝΔ έχει ήδη τοποθετηθεί αρνητικά) για να πάμε όπως είπε «ενωμένοι στη διαπραγμάτευση της Κυριακής», ενώ τόνισε την ανάγκη για κοινή δράση της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα διεθνώς.

newsbeast

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution